Srpanj 23, 2025, 21:23:38 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ekipa iz snova  (Posjeta: 1969 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Ekipa iz snova
« u: Kolovoz 21, 2006, 02:46:00 prijepodne »
Prateci forum procitao sam da Botia Macracantha u nedostatku pripadnika svoje vrste ponekad zna naci par s nekim drugim ribama, ali je ovo definitivno najluda kombinacija - zadnjih sat vremena s nevjericom promatram kako spomenuta Botia izvodi fenomenalne akrobacije ( juri kao sumauta i izvodi lupinge ) u drustvu minijaturnog albino Coridorasa

Offline Bravo

• Punopravni član
Ekipa iz snova
« Odgovori #1 u: Kolovoz 21, 2006, 07:23:00 prijepodne »
Kod mene se je isto bila "sprijateljila" sa Paleatusom, ali sam joj ipak nabavio kolegicu iste vste

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Ekipa iz snova
« Odgovori #2 u: Kolovoz 21, 2006, 07:26:00 prijepodne »
eh!nije ti to najludja kombinacija...corydorasi i botie imaju nesto zajednicko-oba su cistaci

pegaC
Prelog

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
Ekipa iz snova
« Odgovori #3 u: Kolovoz 21, 2006, 10:01:00 prijepodne »

Gle ovako botia makrakanta ili kako je još zovu klaun botia ti je jatna riba i po svojoj naravi je jako vesela i i živahna riba u svojim plesovima i igrama uvijek traži nekoga tko je spreman sa njom malo juriti po akvariju, ali ako si primjetio uvijek ona nakog naganjava a ne obrnuto, tako ti je najbolje šta se tiće botie imati uvijek više primjeraka iste vrste da se one međusobno zabavljeju jer nekada znaju toliko naganjati drugu ribu da je ubiju...

Ja ti botije imam od kad se bavim akvaristikom i mogu ti reči da su stvrno zanimljive ribe a svojim ponašanjem, trenutno pripremam jedan članak o njim pa če svi uskoro moči pročitati malo više...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline AndrejX

• Punopravni član
Ekipa iz snova
« Odgovori #4 u: Kolovoz 21, 2006, 22:29:00 poslijepodne »

Citat: kkliba

Gle ovako botia makrakanta ili kako je još zovu klaun botia ti je jatna riba i po svojoj naravi je jako vesela i i živahna riba u svojim plesovima i igrama uvijek traži nekoga tko je spreman sa njom malo juriti po akvariju, ali ako si primjetio uvijek ona nakog naganjava a ne obrnuto,

Primjetio sam da kad ona izade nastupa muk Svi se smire i promatraju gdje je krenula, osim coridorasa koji su ionako zabavljeni rovarenjem po podlozi

Citat:

tako ti je najbolje šta se tiće botie imati uvijek više primjeraka iste vrste da se one međusobno zabavljeju jer nekada znaju toliko naganjati drugu ribu da je ubiju...
Molio bih te za jedan savjet - imam Cayman 60 ( 75 litara ) s vanjskim Tetratec EX600 filterom, te je sve zajedno u pogonu ravno mjesec dana.

Trenutnu populaciju cine 4 platia koji zdusno proizvode otpad/nered kojeg regulira sanitarna sekcija koju cine: 2 " obicna " + 2 mala albino + 5 panda Coridorasa i jedan iznimno marljiv Ancistrus, te mlada Botia M koja je dodana s namjerom da bude centralna figura akvarija i eventualno tamaniteljica puzeva.

Sve zajedno odlicno funkcionira i svi clanovi ekipe su evidentno zadovoljni, osim botia za koju mi se cini da je usamljena i da njen pravi karakter ne dolazi do izrazaja ( uglavnom se skriva, a povremeno izade po tableticu i eventualno pola sata demonstrira plivacke egzibicije ).

Proucio sam sve dostupne clanke i postove o njima te sam vidio da traze velike akvarije, ali i da rast ovisi o uvjetima u akvariju pa mi je pala na pamet mogucnost da ubacim jos jednu koja bi zaokruzila cjelinu - da li bi ovih 75 litara predstavljalo prihvatljivu okolinu za dvije Botie sljedecih godinu ili dvije ?

Offline riza

• Punopravni član
Ekipa iz snova
« Odgovori #5 u: Kolovoz 21, 2006, 23:27:00 poslijepodne »
I sa ovom jednom kad naraste za par mjeseci nebus znao kamo ces a ne sa dvije. Ako oces vesele botie a da ne narastu velike uzmi dve ili tri striate.Ja imam pakistanku u 230 l i neznam kaj bi s njom jer ruje ko blesava tako da ni tetra 1200 nemre posisat svo sranje, a ona je duplo manja od odrasle machrachante. Da i imam 3 striate i zakon su
Lokve, Gorski Kotar Hrvatska

Offline AndrejX

• Punopravni član
Ekipa iz snova
« Odgovori #6 u: Kolovoz 22, 2006, 01:14:00 prijepodne »

Citat: riza
I sa ovom jednom kad naraste za par mjeseci nebus znao kamo ces a ne sa dvije. Ako oces vesele botie a da ne narastu velike uzmi dve ili tri striate.Ja imam pakistanku u 230 l i neznam kaj bi s njom jer ruje ko blesava tako da ni tetra 1200 nemre posisat svo sranje, a ona je duplo manja od odrasle machrachante. Da i imam 3 striate i zakon su

Da li su striate dostupne kod nas ?

Offline riza

• Punopravni član
Ekipa iz snova
« Odgovori #7 u: Kolovoz 22, 2006, 23:36:00 poslijepodne »
Pa obicno ih ima po shopovima, male prugaste

Offline AndrejX

• Punopravni član
Ekipa iz snova
« Odgovori #8 u: Kolovoz 23, 2006, 01:23:00 prijepodne »

Citat: riza
Pa obicno ih ima po shopovima, male prugaste

Na jednom stranom forumu sam procitao da se kod nekih znaju pohvatati s corydorasima - kakva su tvoja iskustva ?

Offline riza

• Punopravni član
Ekipa iz snova
« Odgovori #9 u: Kolovoz 23, 2006, 18:07:00 poslijepodne »
Pa kod mene se ne hvataju sa corydorcima, bas se i nemaju kaj s njima hvatat kad su tek malo vece od odraslog corija