Nov sam u akvaristici (akvarij star 2 i pol mjeseca), ali zahvaljujuci akvarij.netu i ovom forumu uspio sam izbjeci vecinu pocetnickih gresaka. Procitao sam unatrag skoro sve forume, davio frendove novostecenim znanjima o vrstama tvrdoce vode i psiholoskim profilom bikolora. Cak sam se malo i umislio i kolutao ocima na postove tipa Koliko se mora ciklirati akvarij, Voda mi je mutna ili Koliko diskusa ide u akvarij od 20 litara.
Naravno, onda mi se dogodila prava pocetnicka situacija. S biljakama sam unio par puzeva (unatoc kupki u hipermanganu) i nisam shvacao cemu upozorenja na ta simpaticna, brza stvorenja. Medjutim nakon 2 mjeseca su se tri-cetiri puza u roku dva tjedna klonirala u trilijune...

Malo skromniji nego prije sjetio sam se da su glavno rjesenje za puzeve botie iako sam procitao i par iskustava da u tome nisu uvijek uspjesne. Ipak, nakon potrage po cijelom gradu, botie sam nasao u onom ducanu kraj Lesnine (jos sam pod dojmom upozorenja o nereklamiranju iz registracije). Izmedju botie modeste i botie lohachate, izabrao sam ovu drugu, komada dva. I ostao zapanjen...
Preko noci je botia duo pojeo vecinu puzeva tako da ih sad vidim tek desetak i to kad se dobro zagledam ispod biljki i panjeva. Nisam vjerovao da takva efikasnost postoji

Toliko sam fasciniran da sam svoje iskustvo morao podijeliti sa svijetom. Odnosno barem dijelom kojeg to zanima

Sad me jedino brine njihov apetit kad zavrse s ciscenjem puzeva

Buduci da mi je ovo prvi post, za kraj jos samo osnovni podaci, zasad bez slika:
akvarij 100 l, Atman
2 originalne kineske lampe, 18 W
filter: originalni u poklopcu + unutarnji Tetra
Ribe:
9 kardinal neonki
5 obicnih neonki
1 betta
2 colise
5 zebrica
5 kardinala
2 botie

2 kuhlija