ovako, ako si malo gledao po forumu, mogao si vidjet da se hladnovodne i tropske ribice ne bi smjele mješat.
2. ovisi kakav aq planiraš kupit jer zlatne ribice kojih isto ima više varijacija i vrsta, narastu poprilično velike, tako da je 60 -70 l minimala za 2 ribice, jer također dosta prljaju vodu. radije uzmi tropske ribice, barem je to moje mišljenje. imaš izbor oddoslovcestotina vrsta, puno vrsta bilja, i imaš puno veči izbor od hladnovodnog.u hladnovodnom aq imaš mali izbor vrsta bilja i riba.i tropske ribe su meni osobno puno ljepše. no hard filings

.
ako si se baš odlučio za hladnovodne, treba ti aq, filter, šljunak i eventualno pumpica za kisik, ako nečeš imat bilje. i hrana i voda. aq prvo trebaš "ciklirat", odnosno aq mora bit napunjen vodom i da sva opremaradi, da bi se u filteru i šljunku i vodi naselile korisne bakterije. to traje cca 2 tjedna i nesmiješ za to vrijeme ubacit ribe unutra. cikliranje se MORA obaviti.
uvjeti......., pa, ima tu puno različitih stvari ali osnove su:vodu moraš svakih tjedan-2 mjenjat 20-ak %. ne bi smjelo bit nitrita, nitrata ni štetnih tvari, ali to češ shvatit tijekom vremena. ako ti nešto od ovih pojmova nije jasno slobodno pitaj.
pomalo kako ti se aq bude razvijao tako češ učit. postavljaj teme i pitanja, i uvjek če ti netko pomoč. nadam se da sam ti dao informacije koje su te zanimale za početak, ako nisam pitaj još. tu smo da pomognemo jednio drugima.sretno, i dobro došao!!!