[Doza opasnosti nam diže razinu adrenalina, a neki ljudi imaju veću toleranciju/sklonost razinama adrenalina u organizmu. Iz istog razloga ljudi se bave ekstremnim sportovima. Mislite li da je veći rizik ili opasnost uzgajati otrovne životinje negoli baviti se paraglidingom ili bungee jumping-om?
Nino ne bavim se bungee jumpin-gom tak' da to ne poznam ko' ni otrovne zmije'
a gle' svako ima svoju "bolest" neko je slab na guštere neko na zmije neko' na otrovnice neko vozi quoter mile, neko skaće s padobranom neko vozi akrobatske avione, neko se utrkuje off road, sve to je adrenalin ((prem' da ja nemam aktivator ne palim se na to'... zato se bavim neopasnim gušterima.
no bitno je reci da nisam za zabranu nek' ljudi imaju što žele ali u svim ovim sportovima' (nazovimo ih tako) postoji neki back'up plan kakav takav' ali kod ugriza neke otrovnice tipa mambe ili kobre ne postoji nikakav...
a razmisli si da nekoga mazne takva zmija (a može se baviti i 10-30 godina bez ikakvih incidenata) i ajmo simulirat'
- 1. ugrize te neka ajmo reci (srednje) otrovna zmija!
- 2. hitna dolazi za 15-30min za to vrijeme si vec lagano' onesposobljen racionalno razmišljati slično nakon nekoliko piva...
- 3. onoliko koliko stigneš' pokušaš' primjeniti prvu pomoć'
((sad koliko ja znam isrkat' otrov ispljunut koliko se da.... one (Smogovci) sheme' da se prereže' od zuba do zuba (na mjestu ugriza), i ako imaš' neki Rambo'' nož ako je otrov termo "nestabilan" da ga neutraliziraš'))
(("ovo što sam napisao po novim studijama slabo djeluje ili uopce ali ono tek' toliko da ne sjediš' besposlen))
- 4. dolaziš' u Hitnu i tamo te gledaju' jel' "mesari" neznaju kaj da ti rade... po njihovom je dovoljno da te sedam puta obiđu i da pritom mole krunicu' (mislim da bi to bilo dovoljno slikovito).
- 5. ako se neko stvarno potrudi oko tebe (mislim na ono malo "ambicioznih lječnika") i ima nekog "vani" pa nazove i provjeri koji je danji postupak'....
---sad je prošlo oko 1h-1.30h
za dva sata si mrtav...sad si u komi onaj Hemo*(nešto) šok'
- 6. sad su svi na odjelu čuli za tebe i nije bitno dolaze do tebe tek' toliko da te pogledaju (jel' si tema dana na hitnoj)... priključe te na respirator' i još' hrpu elektronike s koje ne mogu napraviti točnu dijagnozu (plinove odn' labaratosiska analiza krvi nije ko u "ER" (hitnoj službi)nego Balkanski ako dodes u 14.00 do 18 je u najbolju ruku gotovo)....
- 7. nakon toliko vremena tebe više nema lječnici su već otišli na drugu kavu' a ti si prepušten strojevima, i razlog da te ne isključe još' neko vrijeme je samo što ih ja molim,kumim i zašprehavam. i sad otrov prolazi kroz organizam....
prošlo je 24-36 sati pa si odaberi opciju;
a). probudiš' se malo ošamućen u blaženstvu
((pa kad dodes k sebi možemo pricati o tvojoj N.DE. (niar dead expiriece) i to kak' si prolazio kroz tunele, i kak si čuo muziku, nakon nekoliko tjedana osnuješ' neku sektu i napustiš' dosadašnji način života, jel' nije to to...))
b). ne probudiš' se odmah jel' su te pre kasno priključili na raspirator i mozak' ti je neko vrijeme ostao bez kisika i sad te samo dolazim zaljevat' i čitati najdraži roman, svaki dan dva puta molim krunicu da se zbudiš' .... (kakva je to "potrošnja" vremena)
b1). možeš' se probuditi "normalan" pa dalje čitaj a).
b2). možeš' se probuditi ali da si samo ljušturica a tebe nema'' bilkja si s tendencijom da dobiješ' hrpu dekubitusa i umreš' slineći i sve okolo "opterečujući"
c). ne probudiš' se uopće, da si bar' u saobračajki nahebo onda bi te se dalo s'mesariti i nekom "ne sretniku" dati rezervne djelove.
a familija u banani (jel' izgubili sučlana)i uđeš' u hobističku legendu"

------------------------------------------------------------ --------------
naravno ja uvijek gledam stvari najcrnije što može biti....
samo i jedino što se tako nešto može dogodi