Kolovoz 19, 2025, 05:18:43 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: tetratec ex 1200 - problem  (Posjeta: 1001 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Karlo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
tetratec ex 1200 - problem
« u: Kolovoz 17, 2006, 17:14:00 poslijepodne »
Problem je taj sto od nekuda vuce zrak i izbacuje ga u akvarij kroz cijev. Moram ga cesto drmat da izbaci sav zrak, al svejedno se nakon pola dana ponovo nakupi dosta zraka. Jel imao tko slican problem?

Offline marin81

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #1 u: Kolovoz 17, 2006, 17:21:00 poslijepodne »
vjerovatno gumice trebas promjeniti

procitaj si malo ovu temu

pogotovo kraj

Offline božidar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb-trnje
« Odgovori #2 u: Kolovoz 17, 2006, 20:13:00 poslijepodne »
Ako ne curi nije do gumica. Jesi filter napunio vodom prije nego si ga ponovo prikopčao? Nakon što si ga spojio prvo otvoriš ventile zatim par puta pritisneš onu ručnu pumpu da voda malo procirkulira tek tada uključiš u struju i malo protreseš da iziđe zrak koji je ostao u motoru tj poklopcu filtera. Ako nakon par minuta još uvijek čuješ kako radi protresi još malo, a ako i poslije toga ispušta zrak onda ti u cijevi mora biti negdje zračni đep. Provjeri dali su ti cijevi pune vode i dali su čiste i da negdje nije neki zračni đep, može se desiti da ti je izlazni tuš( one tri cijevi sa rupicama) malo ukošen prema kraju pa ti ostaje malo zraka na kraju. Probaj napraviti ovim redosljedom kao što sam napisao gore pa češ onda vidjeti dali se što popravilo ili nije.
HR/ZG/trnje

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Kolovoz 17, 2006, 22:21:00 poslijepodne »
Ma imam dva takva filtera vec godinu dana pa imam iskustva sa ciscenjem i zrakom koji ostane nakon ciscenja, ali ovo je nenormalno, vec 2 tjedna ga tresem 2 put dnevno i izlaze velike kolicine zraka. Tako da nije ovo sta si napisao, imas drugu ideju?

Offline božidar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb-trnje
« Odgovori #4 u: Kolovoz 17, 2006, 22:34:00 poslijepodne »
Pa kako zrak može ući samo na tri mjesta : cijevi ulaz-izlaz, dihtunzi na ventil glavi i dihtung na poklopcu filter-pumpa, a ne curi nigdje ja bi odbacio mjesta sa dihtunzima i obratio pažnju na cijevi. Iako postoji još jedna mogućnost, to ti "kemičari" mogu bolje objasnit, a to je da ti se u filteru dešava neka kemijska reakcija i da taj zrak što izlazi i nije možda samo zrak nego neki plin??? Neznam kaj bi drugo moglo biti.
HR/ZG/trnje