Srpanj 12, 2025, 10:21:56 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Od početka za Bradatu  (Posjeta: 1791 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline amauro13

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • I lost myself.
Od početka za Bradatu
« u: Kolovoz 17, 2006, 16:08:00 poslijepodne »

Dragi obožavatelji reptila,

Evo več 4 godine imam iguanu, više manje zdravu i sretnu, ponekad neki nokat ode evo njuškicu je malo izgrebao u svojem novom kavezu (ljetna rezidencija), ali sve funkcionira vise manje ok. Ja zivim u Dubrovniku, nas pet shop ima nekad ribice i hranu za pse macke i doticne nam ribice, zato iguana vegetarijanac. Ja sam prije 5 godina upoznao jednu bradatu agamu Kuyo i zaljubio sam se. Posto sam uspio sa ovim cudovistem od iguane barem ovih par godina, a sad HOCU bradatu agamu. Sve je izvedivo dok se ne pocme pricati o njihovoj prehrani. Prije nabave same agame zelim se uvjeriti da mogu uzgajati cvrcke, ja znam da je bilo masu postova na racun cvrcaka, ali ja sam stupidan i moram to vidjeti svojim ocima, dakle svi oni koji su mi spremni pomoci sa slikama i detaljnim uputama o onome sto je na slikama i sa stvarnim organizmima neka mi se jave na pm pa im posaljem mail. znaci posude za uzgoj,grijaci, temperature, vlage, razmnozavanje... I ako ja uspjem sa uzgojemu iducih par mjesecii to bude radilo onda bih trazio bradatu agamu ili dvije....
Dubrovnik / Hrvacka
His melancholy comes from his lonelines and isolation.
He wants to do something more than scare people with his blood-curdling scream.

Offline anči

• Punopravni član
Od početka za Bradatu
« Odgovori #1 u: Kolovoz 17, 2006, 19:39:00 poslijepodne »
Po mojem skromnom mišljenu,puno ti je lakše uzgajati žohare, nego cvrčke a i hranjiviji su od cvrčaka. Uz to moraš naravno uzgajati i fobase, a bilo bi dobro i nešto brašnara. Ja sam ti u 12.mj uzela malog bradonju i sad već imam svoju hranu. U početku mi je to izgledalo nemoguće,ali evo....Nadam se da će tako biti i tebi. uz malo truda i volje-a koliko vidim toga imaš sve je moguće. Držim fige!

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Od početka za Bradatu
« Odgovori #2 u: Kolovoz 17, 2006, 20:43:00 poslijepodne »

Tako ti je za sve gmazove ,uvijek je problem hrana,sve drugo je manje više lako!Eto ja bi podržao Anči,lakše ti je uzgoit žohare nego cvrčke.Phobase također probaj al često ih možeš kupit u Zagrebu ili zamolit nekog sa foruma da ti ih pošalje!A brašnare mislim da ima svaki terarist,njih je najjednostavnije uzgoit.Eto malo razmisli o žoharima!

Pozdrav!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline amauro13

• Punopravni član
  • I lost myself.
Od početka za Bradatu
« Odgovori #3 u: Kolovoz 19, 2006, 14:39:00 poslijepodne »
Ja imam brašnare ali oni opcenito nisu dobri za mlade bradate, ako mi je neko spreman prodat bradatu od 1,5 onda da. Nigdje ne navode žohare kao glavni izvor hrane, vec cvrčke ...
Dubrovnik / Hrvacka
His melancholy comes from his lonelines and isolation.
He wants to do something more than scare people with his blood-curdling scream.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Od početka za Bradatu
« Odgovori #4 u: Kolovoz 19, 2006, 15:22:00 poslijepodne »

Citat: amauro13

Dragi obožavatelji reptila,

Evo več 4 godine imam iguanu, više manje zdravu i sretnu, ponekad neki nokat ode evo njuškicu je malo izgrebao u svojem novom kavezu (ljetna rezidencija), ali sve funkcionira vise manje ok. Ja zivim u Dubrovniku, nas pet shop ima nekad ribice i hranu za pse macke i doticne nam ribice, zato iguana vegetarijanac. Ja sam prije 5 godina upoznao jednu bradatu agamu Kuyo i zaljubio sam se. Posto sam uspio sa ovim cudovistem od iguane barem ovih par godina, a sad HOCU bradatu agamu. Sve je izvedivo dok se ne pocme pricati o njihovoj prehrani. Prije nabave same agame zelim se uvjeriti da mogu uzgajati cvrcke, ja znam da je bilo masu postova na racun cvrcaka, ali ja sam stupidan i moram to vidjeti svojim ocima, dakle svi oni koji su mi spremni pomoci sa slikama i detaljnim uputama o onome sto je na slikama i sa stvarnim organizmima neka mi se jave na pm pa im posaljem mail. znaci posude za uzgoj, grijaci, temperature, vlage, razmnozavanje... I ako ja uspjem sa uzgojem u iducih par mjeseci i to bude radilo onda bih trazio bradatu agamu ili dvije....

Ovako, Uzgoj cvrčaka, zatim Bradata agama... i na kraju uzgoj Fobasa.

To je kaj se linkova tiće... ali bradate bi trebale biti svaka u svome terariju, ako su suprotnih spolova... cura bu bila pod stalnim stresom... a ako su istih spolova... stalno se budu tukle...
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Od početka za Bradatu
« Odgovori #5 u: Kolovoz 19, 2006, 15:26:00 poslijepodne »

Citat: amauro13
Ja imam brašnare ali oni opcenito nisu dobri za mlade bradate, ako mi je neko spreman prodat bradatu od 1,5 onda da. Nigdje ne navode žohare kao glavni izvor hrane, vec cvrčke ...

... žohari imaju veči postotak hranjive vrijednosti od cvrčaka. Cvrčci se brže razmnožavaju od žohara, vjerojatno je to jedan od razloga zašto se preporučuju, ili ljudska fobija i gađenje na iste..  
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti