Srpanj 18, 2025, 16:31:59 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: skalari :/  (Posjeta: 1146 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline JuJu

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
skalari :/
« u: Kolovoz 16, 2006, 20:25:00 poslijepodne »
dobila san 3 mlada skalara na poklon a iman akvarij od 40l.. cini mi se da im je to premalo ali to je sve sto im zasad mogu pruziti.. koliko brzo rastu?

s obzirom da su premladi i da im se ne moze jos znat spol zanima me sto ako imam sva tri muska skalara? ili dva muska i jedan zenski skalar? hocu li imat problema sa njihovim borbama?

Spalato

Offline GoranMatilda

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Kolovoz 16, 2006, 20:56:00 poslijepodne »
Dobro došla!
Akvarij je definitivno premal za skalare s obzirom da oni narastu dosta veliki. Problema nebi trebala imati dok se ne upare i krenu s mrijestom, ali moja topla preporuka veći akvarij što prije.
Split-Solin

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #2 u: Kolovoz 16, 2006, 23:03:00 poslijepodne »
imaš još koje ribe u tom aq od 40 l?? ako imaš, bit če frke, jer je teško kontrolirat parametre vode u tako malom aq, i još ako nema dobar filter i dosta bilja, . veči aq što prije, dok još ima vremena, jer skalari dosta brzo rastu, i to u dužinu, ali i visinu. novi aq ako češ ga kupit, bi trebao bit barem 45 cm visok. probaj pogledat po malim oglasima na forumu, možda nađeš nešto. sretno!!

Offline kosuta

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 16, 2006, 23:03:00 poslijepodne »
i da, dobro došla!!! ........Edited by: akosuta1

Offline JuJu

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Kolovoz 16, 2006, 23:18:00 poslijepodne »
fala svima na dobrodoslici

akosuta1@neman nikojih riba osim skalara..

dat cu sve od sebe da nabavin sve potrebno u sta kracem vremenu..

veci akvarij bi mogla najkasnije uzet za mjesec dva.. nikako prije! neman nista biljaka unutra ali vec sutra iden u kupovinu.. imate koju preporuku? sta jednostavnije za odrzavanje a dovoljno ucinkovito..

Spalato

Offline kosuta

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 16, 2006, 23:33:00 poslijepodne »

ovako, neznam di živiš ali stavi u male oglase oglas da tražiš ako èe ti netko poklonit koji pelcer biljkice, i sigurno èe ti netko dat nešto. biljke nemoj kupovat. ili se možeš raspitat ovako, preko foruma. prvo i osnovno je di živiš, zbog transporta bilja od aq do aq. npr. malo je nezgodno ako si ti negdje npr. u osjeku, a ja u puli, pa da ti šaljemn bilje poštom. kužiš???

jednostavne biljke su ti valisnerija, rogolist, hygrophila corymbosa(limun) i hygrophila polysperma, anubijas sp. itd. ima ih još dosta jednostavnih, nezahtjevnih. pogledaj na poèetnoj str. pod biljke. sve ti piše, pa odaberi koje ti se sviđaju, i pokušaj ih nabavit. šta imaš od opreme u aq? (filter, grijaè,pumpica za kisik), je aq cikliran? imaš neku rasvjetu?? i koje su dimenzije aq, ponajprije visina??? imaš li kakav šljunak ili nešto na dnu aq, ili je samo staklo???Edited by: akosuta1

Offline JuJu

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Kolovoz 16, 2006, 23:51:00 poslijepodne »

Citat: akosuta1

ovako, neznam di �ivi� ali stavi u male oglase oglas da tra�i� ako èe ti netko poklonit koji pelcer biljkice, i sigurno èe ti netko dat ne�to. biljke nemoj kupovat. ili se mo�e� raspitat ovako, preko foruma. prvo i osnovno je di �ivi�, zbog transporta bilja od aq do aq. npr. malo je nezgodno ako si ti negdje npr. u osjeku, a ja u puli, pa da ti �aljemn bilje po�tom. ku�i�???

jednostavne biljke su ti valisnerija, rogolist, hygrophila corymbosa(limun) i hygrophila polysperma, anubijas sp. itd. ima ih jo� dosta jednostavnih, nezahtjevnih. pogledaj na poèetnoj str. pod biljke. sve ti pi�e, pa odaberi koje ti se sviđaju, i poku�aj ih nabavit. �ta ima� od opreme u aq? (filter, grijaè,pumpica za kisik), je aq cikliran? ima� neku rasvjetu?? i koje su dimenzije aq, ponajprije visina??? ima� li kakav �ljunak ili ne�to na dnu aq, ili je samo staklo???

zivin u splitu..

u akvariju iman filter, grijac i sljunak..

sirina 20 visina 30 i duzina 60 - govorin priblizne velicine jer bas sad kad mi triba ne mogu nac metar..

iman i lampu koju san dobila uz akvarij...

nisan znala da jos ima darezljivih ljudi... drago mi je da se varan...
Spalato

Offline kosuta

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Kolovoz 16, 2006, 23:55:00 poslijepodne »

dobro je, u splitu ima dosta ljudi sa foruma. raspitaj se.

a da ima darežljivih ljudi, ima, ima. pogotovo ovdje na forumu. uostalom, radije ču nekom poklonit biljke koje moram pošišat iz aq, nego ih bacit.

do gledanja ipisanja, pozdrav!

Offline kosuta

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Kolovoz 16, 2006, 23:57:00 poslijepodne »
mislim da čak ima i neka udruga za akvaristiku u splitu, ako se ne varam. netko od splićana će ti bolje znat reč. pitaj rossonera ili nekog, neznam sad ko je iz splita. pozdrav i laku noć!!!

Offline frida lang

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Kolovoz 17, 2006, 10:34:00 prijepodne »

organiziraj skup na "IZLOŽBE I OKUPLJANJA" i stižemo s biljm
split

Offline Zluf

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
    • flertanje