Srpanj 27, 2025, 09:51:21 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Molim hitnu pomoc!!!  (Posjeta: 3068 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Che che

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Molim hitnu pomoc!!!
« u: Kolovoz 12, 2006, 03:17:00 prijepodne »
Nov sam na forumu... to tako ide, ljudi se angazuju tek kad imaju neki problem.

Dakle, zurim da shto pre napishem shto vishe mogu da bi mogli da mi pomognete.

Imam zlatnu ribicu, mada su mi rekli da je to kao "lavlja glava" na wikipediji sam nashao neku sliku za obicnu zlatnu ribicu i ona izgleda neshto ovako
Svejedno, moja ribica je slicna ali ima vecu glavu. Isto je ovako gurava.
Svejedno, kod mene je cca 2 godine, pre toga je otprilike 4 bila kod mog tece, bilo ih je zapravo 2, ali kad se on jednom prilikom razboleo i zaboravio na jadne ribice jer je otishao u bolnicu posle par dana u vrlo hladnoj vodi (svega par stepeni, stan se nije grejao a bila je zima) su donesene meni. Jedna (bela) je posle par dana uginula.... pocela je da pliva naglavacke i nekontrolisano i samo je   . Obe su bile u akvarijumu od 5L (!) sa sve dvorcem.

E, ova koja je ostala, narandzasta, zove se Sharki je malo i poraska (sad je u telu oko 7cm i josh toliko je dugacak rep). Ona je jadna i dalje u tom malom akvarijumu. Probao sam da je prebacim u veci, ali jednostavno nije imala srece. Verovali ili ne 4 puta su mi pucala 2 razlicita akvarijuma i na kraju sam bio prinudjen da je opet vratim u ovaj mali (odnosno imam 2 mala i jednu vecu kuglu pa perem na smenu).

Svejedno, PROBLEM: U poslednjih par dana Shaarki je poceo da pliva nekontrolisano. Naime nashao sam ga kako pluta naopako na povrshini vode, mislio sam da je mrtav. Ali kad sam ga pipnuo poceo je da mrda. Na brzaka sam spremio vodu za drugi akvarijum i prebacio ga (pazio sam na temperaturu), i ostavio pumpicu da pumpa non stop (pre je pumpala po 15min na svaki sat). Kao da se oporavio, ali avaj, evo ga opet... Kao da se pogubio. Pliva naglavacke i naopacke... pumpica ga samo vrti u krug po kugli.

Procitao sam da bi trebalo da zivi oko 20 godina, tako da me je vrlo zabrinuo (jer tek ima maximum 7).

Ima li mu pomoci i shta ja tu mogu???

U napred zahvaljujem svima na odgovoru.

Offline Che che

• Novi član
  • *
Molim hitnu pomoc!!!
« Odgovori #1 u: Kolovoz 12, 2006, 03:22:00 prijepodne »
Sad gledam sliku, rado bih slikao ali mi aparat nije tu. Ima ipak razlike. Moja ribica ima znatno duzi rep, duzi cak i od tela i dosta kitnjastiji... I glavu srazmernu telu... ova gore ribica kao da ima smanjenu glavu...

Da, primetio sam da je u zadnjih 6 meseci pocela da gubi boju... pre je bila bash jarko narandzasta ali je ta boja polako izbledela, narocito na glavi. Mada sam pre davao hranu sa nekim hormonima koji su kao pojacavali boje. Sad dajem TetraRubin i listice.

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Molim hitnu pomoc!!!
« Odgovori #2 u: Kolovoz 12, 2006, 04:05:00 prijepodne »

Citat: Che che

Procitao sam da bi trebalo da zivi oko 20 godina, tako da me je vrlo zabrinuo (jer tek ima maximum 7).
LOL,. dobrodošao na forum,...
20 godina kažeš? Odlično,..evo ti sad i moja dijagnoza,.... upala plivajućeg mjehura.... rok trajanja max. 2 tjedna

Offline _panda_

• Novi član
  • *
Molim hitnu pomoc!!!
« Odgovori #3 u: Kolovoz 12, 2006, 09:43:00 prijepodne »
Da nažalost slažem se i ja to doživjeh  

Offline lula

• Punopravni član
Molim hitnu pomoc!!!
« Odgovori #4 u: Kolovoz 12, 2006, 09:49:00 prijepodne »

100% mjehur. Nema pomoči.
Varaždin / Hrvatska

Offline schox

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Molim hitnu pomoc!!!
« Odgovori #5 u: Kolovoz 12, 2006, 10:58:00 prijepodne »
Dijagnoza je točna no moj teleskop je sa tim problemom živio 3 mjeseca, više na površini nego u vodi, ali živio je. Doduše u 30 litara.

Offline Che che

• Novi član
  • *
Molim hitnu pomoc!!!
« Odgovori #6 u: Kolovoz 13, 2006, 14:44:00 poslijepodne »
U opshte mi nije jasno.... Evo danas je kao sve ok! Sipao sam malo soli u vodu, i nashtelovao pumpicu da duva pola sata pola ne i sad je opet sve ok. Kao da mu nije nikad nishta ni bilo.

Mislim da me bojkotuje kad me mrzi da mu menjam vodu... Onda se pravi mrtav i ja se odsecem i promenim mu 2 puta u roku od nedelju dana... Provalio je foru...  

Offline frida lang

• Punopravni član
Molim hitnu pomoc!!!
« Odgovori #7 u: Kolovoz 13, 2006, 15:31:00 poslijepodne »
kriva dijaginoza
split

Offline Cryptocory

• Punopravni član
Molim hitnu pomoc!!!
« Odgovori #8 u: Kolovoz 13, 2006, 21:49:00 poslijepodne »
Svakako mu nabavi veći akvarij, taj mu je doista jako, ali jako premalen i neće tu dugo preživjeti. Inače zlatne ribice u dobrim uvjetima mogu živjeti do 40 godina. Edited by: Cryptocory
Dubrovnik