evo pokusati cu objasniti izradu stijene;
Materijal; 2 ploce stirodura 100x50 debljine 1 i 2 cm, lopata cementa od ekipe sa baustela
, saka smjese za fugiranje.
Stirodur od 2 cm sam izrezao na 8 komada (po 2 ista) sl 1. i 2. Na 4 dupla komada sam napravio rupe koje sluze kao sablon za izradu spilja sl. 2.
sl.3 ploca stirod. 1 cm debljine dimenzija 85x30
Sablone sl 2. sam postavio na plocu sl 3. i obiljezio rupe. Obiljezene rupe sam malo izdubio i premazao cementom sl 4. Dok se to susilo isto sam napravio sa "poklopcima" za spilje 1., sl 5. sablone sam postavio na odgovarajuce poklopce (jednake) sl, obiljezio, izdubio i premazao cementom sl. 6.
Kada se sve osusilo pocelo je spajanje;
Na plocu sl 4. silikonom sam zaljepio odgovarajuce komade koji su mi sluzili kao sabloni sl 2.( unutrasnje rubove rupa sam isto premazao cementom) i na kraju zaljepio poklopce sl. 6. Na taj nacin sam dobio 4 spilje sl 7. na kojima sam izbusio rupe po 2 na svaku spilju zbog laksegcirkuliranja vode kroz njih sl 8. Na red je dosao najzahtjevniji dio posla, ljepljene komadica stiropora silikonomnadobivenu podlogu sl 8., i zavrsna obrada ( paljenje zapaljivim sprejom kada se sve posusilo. Obradjenu stijenu sam vise puta premazao rijetkom smjesom cementa. U zadnju ruku premaza sam dodao smjesu za fugiranje za postizanje zeljene boje. Filter i grijac sam sakrio iza stijene sl 8. (to je onih 15 cm kojih fali za duzinu od 100 cm).I konacni proizvod sl 9.
Mozda sam ovo trebao staviti pod uradi sam...
Edited by: Rastaman