Srpanj 19, 2025, 16:52:24 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: hranjenje riba  (Posjeta: 648 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ozzy osbourne

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
hranjenje riba
« u: Kolovoz 10, 2006, 22:51:00 poslijepodne »

pošto imam biljojede kuham im salatu pa sam im danas stavio kuhanu blitvu da im bude raznovrsno čujem da može i grašak bez kožice. da li je to potpuna hrana ili ipak moram one listiće ubacivati?

što ide od žive hrane znam za gliste i ličinke komaraca?
† BLACK RAIN †

Offline duda

• Punopravni član
hranjenje riba
« Odgovori #1 u: Kolovoz 15, 2006, 21:13:00 poslijepodne »
Evo ja malo ozzy osbourne sa zakašnjenjem odgovaram jer nisam ni gledala ni švrljala po netu susijeda mi je imala biljojede kaže da je davala zelenu salatu, špinat, blitvu, sve kaže normalno prokuhala i da im obavezno da listiće da ribe imaju malo bogatiju i raznovrsniju hranu i čak i tabletice nisam sigurna mislim da sam vidjela od Sere (Sera flora) koliko znam to su pahuljaste hrane.

Offline duda

• Punopravni član
hranjenje riba
« Odgovori #2 u: Kolovoz 15, 2006, 21:18:00 poslijepodne »
.Kuhani grašak može iz limenke čula sam da ga neki znaju još malo prokuhat lagano i ohladit i zgnječit ali da prlja vodu i nemoj pretjerivat

Offline Branko

• Punopravni član
  • Dob: 57 Lokacija: Zagreb
    • http://još.nemam
hranjenje riba
« Odgovori #3 u: Kolovoz 15, 2006, 21:42:00 poslijepodne »
Bolje je da sam kuhaš grašak, pa probaš pogoditi tako da je skuhan da se ne raspada, već da ga mogu gristi (onako al dente ) . Probaj im dati larve komaraca.

Od listića možeš davati zelene (biljne) listiće tipa Tetraphyl i slično (ipak imaju dodano vitamine, minerale i sl). Oni ti mogu biti i osnovna (pa i jedina) hrana, možeš davati i dodatno  najobičniju hranu tipa Tetramin.

Ako su već veće ribice (čini mi se po slikama da jesu) onda često vole novu Tetrinu hranu (Tetra pro, ima i biljna varijanta) koja je u malo čvršćim ljuskicama, a ne u onim potpuno mekanim listićima. Edited by: Branko
Nonsense ist der Sieg des Geistes über die Vernunft!