U akvariju mi je sve krenulo niz brdo! Pocelo je kada je gupijka izlegla mlade.Nisam bio kuci i kad sam se vratio, bila je sva pojedena,zadnja i leđna peraja,a u cijelom akvariju ostala su dva mlada.Sutra dan, nesto je pojelo sve peraje malog flameusica, ostala je samo sibica od njega. Lijecio sam ih, no nisu se izvukli. Nakon nekoliko dana, ugine mi i zenka i muzijak platija. Poslije njih muzijak gupia pa sutra dan zenka.
Recimo i to da sam lijecio cijeli akvarij sa lijekom protiv bijelih tockica, jer nauputi stoji vise indikacija osim bolesti bijelih tockica, npr. ubrzano disanje, mrsavljenje, ljuljuškanje po dnu... Nakon toga, opet umiranje. Neke sam odvojio i lijecio sa Bactopurom, ali opet nista.
Inace u akvariju je sve u redu, sve ribe su zivahne, ali kad ih to nesto ulovi u roku tri-cetiri sata promijene ponasanje, zabiju se u kut i uginu.
Zadnja riba koja me danas napustila je crni mol. Nikekve promjene na kozi, ljuskama škrgama nisam zamjetio. Samo je lezao na dnu nagnut na lijevu stranu. I isto nakon nekoliko sati, savinuo se i uginuo.
da li je moguce da sam kupio vec stare ribe?? Ja ne znam sto bi to moglo biti.
Ako tko zna....
moze li biti zbog Nitriveca? Isto tako, moze li biljka uzrokovati smrt jer nekako kada je sve to pocelo kupio sam jednu biljku,ne znam kako se zove, vitka iglicastih listova, jako krhka.
ljudi pomagajte, molim vas