Kao što sam u svom starom postu (
[url]https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=12516&K W=Zlajo[/url])
pisao napokon sam uspio u svojoj namjeri da povećam "baru" u svome domu.

Tako samsvoju 60 litarsku baricu zamjenio 180 litarskim jezercem. (Ako svoj akvarij nazivam jezercem, onda Juruparievu mrcinu slobodno mogu nazvat Tihim oceanom.)
Akvarij sam kupio krajem 4-og mjeseca, ali zbog previše obaveza nisam imao vremena da mu se posvetim pa je više od mjesec i pol dana prazan ležao na podu dnevnog boravka.
za

Zatim sredinom 6-og mjeseca sam naručio pozadinu (Bravo Floriane!)koja mi je stigla zatjedan-dva. Prvo zam isprobao pozadinu...

...a zatim je red došlo lijepljenje... uz pomoćsvima nam dragog poznavatelja akvarijskih biljakaFrano_Zaprešić

Pozadinu smo učvrstili svime što nam je došlo pod ruku...

Nakon što se silikon posušio napunio sam akvarij vodom da vidim jeli drži, a i zato da izvuče preostale nečistoće te ju izlio van.
U akvarij sam zatim nalio vodu iz obližnjeg izvora. Istu vodu koristio sam već 3 godine i u svom 60 litrašu i pokazala se odličnom, jako čista i bez kamenca.

Toj vodi sam dodao kantu-dvije vode iz svog starog akvarija kako bi se čim prije zaciklirao, a i spužve iz novog filtera sam držao tjedan dana u starom akvariju.

Počeo sam s dodavanjem biljaka....

....i ostavio akvarij da se ciklira 3 tjedna.
Kad sam se vratio s godišnjeg odmoramalo sam razmjestio biljkei dodao ribice iz starog akvarija te sve sada izgleda ovako...

Naravno broj ribica kao i bilja planiram uskoro povećati.
Rasvjeta je 1 standardna lampa Juwl daylight koja dolazi uz akvarij, a druga je sylvania gro-lux. Dodani su reflektori a planiram i staviti CO2 sustav.
Zahvaljujem Frani_Zaprešić za donirano bilje, a cijelom forumu na svemu što sam naučio o akvaristici u posljednjih par godina.... i naravno svojoj ženici koja pokazuje sve više, ne samo razumijevanja već i zanimanja za akvaristiku, tako da moj hoby polako postaje naš.