Siječanj 14, 2026, 19:44:50 poslijepodneNajnoviji Član: Tijana

Autor Tema: Dwarf gourami iskustva?  (Posjeta: 9 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ValterZz

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 35
Dwarf gourami iskustva?
« u: Danas u 16:13:30 »
Poz,
Bavim se akvaristikom vec preko 20 godina. Uglavnom sam uspjesno odrzavao riblju populaciju koju god bih kupio. Imao sam dosta Trihogastera koje sam sve uspjesno doveo do duboke starosti, i trenutno imam dva poveca primjerka. Pred jedno 3 godine sam odlucio krenuti malo sa Dwarf gouramijem, tocnije onaj Dwarf blue i onaj klasicni crveno plavi, predivne ribice. Ali nazalost nikako da ih zadrzim na zivotu dulje od par mjeseci. Parametri vode su mi uvijek savrseni. Akvarij je 150 litara pun raznih biljaka , puzeva i kozica koje se vec godinama same odrzavaju. Ugl, vec sam sigurno 5 dwarf gouramia otpratio u njihovu propast. Bili u karanteni ili nebili nema pravila. Bolest nikakva znacajno vidljiva osim jadnog i neuhranjenog izgleda. Naravno svi su imali apetita do zadnjeg casa kad vise nebi mogli plivati. Uglavnom sam ih kupovao u xxl zoo u Rijeci gdje su ih na kraju kopletno izbacili iz ponude zbog bolesti , prodavacica mi je rekla da vec iz samog uzgoja dolaze sa nekim neizljecivim virusom. Probao sam sad na kraju i u Pet shopu rijeka , jedan mi je krepao nakon 2 tjedna a jedan se zivotario 3 mjeseca dok ni on na kraju nije uginuo. Kroz googlanje razno naletio sam na mnoge clanke koji spominju na taj neki virus koj napada iskljucivo dwarfove i da nema lijeka a isto tako da virus ne prelazi na druge ribice nego je to iskljucivo njihova stvar. Ok, ako je tako, moze li mi netko reci tko ima uspjesno dwarf gouramije i gdje ih nabavlja spreman sam otputovati u neki akvarij shop van Rijeke ako cu ih moci kupiti od nekih pouzdanih izvora.
Yolo