Prosinac 05, 2024, 18:21:30 poslijepodneNajnoviji Član: jantolekd

Autor Tema: Novi ovisnik.... Par savjeta trebam  (Posjeta: 310 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bluemoon13

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Novi ovisnik.... Par savjeta trebam
« u: Studeni 28, 2024, 19:48:59 poslijepodne »
Imam složen mali akvarij, sve sama radila, i zadovoljna sam.
E sad kao i svaki "ovisnik" dobila sam rabljeni akvarij 65×50×40..6mm staklo...do prije par mj bio je u nekakvoj funkciji....jedna stranica ima oštečenja već sam kupila zamjensku. Da li je ok samo tu odlijepiti i zalijepiti novu ili da se upustim u restauraciju cijelog akvarija.
Drugo što mi nije jasno, akv ima uzduzne lajsne 4cm debljine i dolje i pri vrhu, i cini mi se na oko da su ful knap, da li da skratim barem gornje jel donje neznam kako da odljepim a da nesto nepukne(puno silikona izmedu njih i dna).
I ono što najviše me zanima akvarij je ljepljen oko dna, ali bočne na prednju i zadnju, a ne obrnuto. Da li bi to moglo bit problem ili će bit ok,jer nemam opciju skraćivanja P+Z+D a niti kupovinu novih bočnih.
Da li je Pattafix za staklo i akvarije dobar silikon, nadam se da jeste jedinog sam uspjela naći a da je za akvarij.
U akvarij će za početak ići unutarnji filter U2....… nezahtjevno bilje, gupike....neonke....nezahtjevna klasika, grane loze i breze...kamenje....soil podloga e to me isto zanima koju uzet a da je ok a financijski prihvatljivija s obzirom na kolicinu....
U budućnosti imam plan od stiropora napraviti sama pozadinu......
Ak sam ga razdužila sorry.....

Offline Bluemoon13

• Novi član
  • *
Odg: Novi ovisnik.... Par savjeta trebam
« Odgovori #1 u: Studeni 28, 2024, 21:07:47 poslijepodne »
Još jedna nedoumica....da li bi stari očuvani ormarić Bagatove šivaće mašine koji je sa svih strana za cca 3cm uži od budućeg akvarija bio dobar izbor za ormarić za akvarij, na gornju površinu razmišljam staviti policu iverala 2cm, koja bi bila plus sa svih strana 5cm. u ormariću je sav željezni original dio.... :ying: :star:

Offline Rybak

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Studeni 28, 2024, 21:32:59 poslijepodne »
Ovako ukratko, gornja uzdužna pojačanja mislim da nisu stavljena samo radi čvrstoče, najvjerovatnije je služilo kao nosač poklopca.

Za promijeniti stranicu, treba savršeno skinuti stari silikon, jer se silikon NE prima na stari silikon...

Za ljepljenje može svaki sanitarni neutralni silikon poslužiti.

Na stolić od šivače mašine mislim da može akvarij, pogotovo ako su noge metalne, ali bih ja obavezno stavio dasku pune dimenzije akvarija.

Nadam se da sam bar u nečemu pomogao!

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Offline Bluemoon13

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Studeni 28, 2024, 22:28:39 poslijepodne »
TNX. Znam za silikon  :up: ...sve sastrugati očistiti.... bit će "što je meni ovo trebalo...." :)
Nažalost ormarić je drveni, stavljam sliku(sa neta)....s tim da dodatno gore stavljam dodatno policu debljine 2cm

Offline Rybak

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #4 u: Studeni 29, 2024, 09:47:06 prijepodne »
Mislim da bu ok, a za probu uvijek možeš sjest i probat

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Offline Bluemoon13

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Studeni 29, 2024, 11:17:16 prijepodne »
 :bleh: :clap: haha mislim da iako viška ima još moram narasti da budem težine budućeg akvača 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣