Imam složen mali akvarij, sve sama radila, i zadovoljna sam.
E sad kao i svaki "ovisnik" dobila sam rabljeni akvarij 65×50×40..6mm staklo...do prije par mj bio je u nekakvoj funkciji....jedna stranica ima oštečenja već sam kupila zamjensku. Da li je ok samo tu odlijepiti i zalijepiti novu ili da se upustim u restauraciju cijelog akvarija.
Drugo što mi nije jasno, akv ima uzduzne lajsne 4cm debljine i dolje i pri vrhu, i cini mi se na oko da su ful knap, da li da skratim barem gornje jel donje neznam kako da odljepim a da nesto nepukne(puno silikona izmedu njih i dna).
I ono što najviše me zanima akvarij je ljepljen oko dna, ali bočne na prednju i zadnju, a ne obrnuto. Da li bi to moglo bit problem ili će bit ok,jer nemam opciju skraćivanja P+Z+D a niti kupovinu novih bočnih.
Da li je Pattafix za staklo i akvarije dobar silikon, nadam se da jeste jedinog sam uspjela naći a da je za akvarij.
U akvarij će za početak ići unutarnji filter U2....… nezahtjevno bilje, gupike....neonke....nezahtjevna klasika, grane loze i breze...kamenje....soil podloga e to me isto zanima koju uzet a da je ok a financijski prihvatljivija s obzirom na kolicinu....
U budućnosti imam plan od stiropora napraviti sama pozadinu......
Ak sam ga razdužila sorry.....