Nakon jucerasnje cjelodnevne muke oko kuhanja, ispiranja šodera, panjeva, kamenja te sredjivanje i pranje akvarija (citaj generalka) ...
... a naročito"promišljanja" oko aquascapinga kojeg sam obavio za nepunih 10 min.

jer sam već bio u banani od prćkanja po njem, a i nekak sam imao sliku u glavi već spremnu

...
I dakle, Jura (moj vjerni Ancistrus) je preselio u Centralnu Ameriku, točnije Honduras ili Guatemala (tak je svejedno)gdje će po dobrom starom običaju ostati cijelu godinu

U planu je za ovaj setup 1 par Sajica, 1 par Multispinosa i Jura kao stari laf te hrpa Rogolista. Tu sam nastojao osigurati čim više nekih neovisnih područja s obzirom na karakter i potrebe tih riba, tako da je akvarij u principu podijeljen na neka tri osnovna područja. Lijevo ispod panja, sredina kao pećina, desno ispod panja, sa oblim kamenjem (za potrebe event. mrijesta) ispod korijenja, a koje ćete priznati izgleda vrhunski za što je zaslužan jedan vrli i nesebični akvarist ...
Krajten, koji ga je preko sedam gora i sedam mora donio meni

.
Ovo gore je kombinacija svjetla AquaRele (Philips) i Original Tropical (Arcadia).
Dok je ovo dolje je samo Original Tropical (Arcadia) i po meni bolje, no to dajem na glasanje.
Mda, uređenje ili aquascaping kao takav će pretrpjeti još neke sitne promjene, no u principu će biti nešto ovakvo ... dodati malko tu i tamo sitnog "inventara".
Još je malo "oblačno" u Hondurasu, no razvedrit će se kroz koji dan

.
Edited by: Max....sz