Ljudi imam jedno pitanje... Kako sam imao problem sa Gupi ribicama nakon što sam unio dva nova mlada mužijaka u akvarijum, u toku 2-3 sedmice nažalost ostao sam na jednom odraslom mužijaku, ostali su uginuli... Vjerovatno sam unio nešto sa ovima mladima. Ostale ribice su bile i ostale ok.
Evo već skoro 3 sedmice sa svim stanovnicima akvarijuma je sve ok. Svi su kativni i ne primjećujem apsolutno nijedan problem.
Sada razmišljam da ne idem protiv prirode i da ubacim u akvarijum gupi ženke, možda dvije, pošto imam jednog mužijaka u naponu snage. Ostao je sam i to mi je nekako bezveze... Do sada sam imao samo mužijake, zbog razmnožavanja, ali ni to nije prirodno...
Šta predlažete? Kakva su iskustva? Stvarno ne želim da kroz nekoliko mjeseci imam akvarijum pun ribica... Kako to s njima funkcioniše?
S obzirom da mi je akvarijum dosta ubiljen, ali bez plutajućeg bilja, postoji li mogućnost da dosta malaca preživi ili će biti pojedeni od starne ostalih?
Svašta sam čitao... Znači nije mi cilj mrijest i uzgoj, nego samo obezbijediti prirodne uslove za ribice. Bez ikakve mrijestilice bi ih držao. kakve su šanse da malci dožive zrelost u zajedničkom akvarijumu bez mrijestilica znači?
Koliko bih ženki trebao ubaciti po vašim iskustvima? Imam jednog mužijaka. Da li bi bilo pametno pored ženki ubaciti još jednog mužijaka možda? Nekontrolisan mrijest ni u kom slučaju ne želim....