Rujan 22, 2019, 23:02:28 poslijepodneNajnoviji Član: valentina0402

Autor Tema: Koji unatarnji filter odabrati?  (Posjeta: 286 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Crazy-a3

  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • *****
  • Postova: 2508
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • Lokacija: Zagreb
  • Živim da uživam
Koji unatarnji filter odabrati?
« u: Siječanj 30, 2019, 09:25:59 prijepodne »
Pozz ekipa :zagrljaj:
Malo sam out sa znanjem o unutarnjim filterima pa mi svakako treba pomoc oko odabira istog.

U 400L za sada je jedan Fluval U4 (protok 1000 L/H) koji u akvariju kojem je samo hranjiva podloga+kvarc i panj posao radi savrseno- pitam se zakaj :D.
No kako ce nadam se  ubrzo unutra doci stanovnici i bilje (cekam lampe pa se sve ciklira vec preko mjesec dana ovako) definitivno ce trebati jos jedan filter.

Znaci, koji jos filter uzeti uz ovaj Fluval U4? - uz napomenu da ne moze ici hang-on model
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline veco

  • Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • ****
  • Postova: 1214
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • Lokacija: Slavonski Brod
Odg: Koji unatarnji filter odabrati?
« Odgovori #1 u: Siječanj 30, 2019, 10:24:38 prijepodne »
U trigonu 190 imam već koju godinu Eheim Biopower 160 sa dodatne dvije košare. :up:
Zadovoljan filterom samo već poznata stvar sa Eheim priljepcima koji su smeće i moram ih mijenjati barem jednom godišnje  :down:

Offline Jakov123

  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • ***
  • Postova: 400
  • Spol: Muški   Dob: 21
  • Lokacija: Zagreb,Borčec
Odg: Koji unatarnji filter odabrati?
« Odgovori #2 u: Siječanj 30, 2019, 10:38:53 prijepodne »
A jel može vanjski? Haha
Sto se tice biopowera imam 160 u akvariju od 54 litre i OK je, ne svida mi se to sta je samo jedna spuzva prije bioloskog materijala, i ovako mi se cini da taj 160 je nekak taman za moj akvarij da bi na 160 litara bio beskoristan, u normalno nastanjenom akvariju, i da uzmes ovaj najvevi biopower opet nebi po meni bilo bas dovoljno, 400 litara, nije to malo litara haha
A koje ribice idu unutra i koliko njih?
Ja bi uzeo neki posteni vanjski i miran sam, a ako bas mora bit unutarnji onda neku vecu kutiju unutra da se moze natrpat filter materijalom, mozda od juwela oni unutarnji samo predpostavljam da su skupi jako

Offline Crazy-a3

  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • *****
  • Postova: 2508
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • Lokacija: Zagreb
  • Živim da uživam
Odg: Koji unatarnji filter odabrati?
« Odgovori #3 u: Siječanj 30, 2019, 11:02:51 prijepodne »
Od ribica ce ici najvjerojatnije jugoistocna azija - trichogasteri, rasbore, barbusi
Onaj unutarnji originalni Juwel filter imam ali je izvađen jer iskreno u jako dobru kolicine filter materijala bas i nije odrađivao posao kako treba i nisma bas od volje da ga vratim :P
Sto se tice kolicine riba, tu ne mislim pretjerivati jer zelim bujno bilje.

Nemoj mi o vanjskom, imam Eheim pro (ne znam na pamet koji je) i nema sanse da vise stavim vanjski filter - ja sam baksuz za to i stalno imam probleme sa procurivanjem na dihtunzima - znaci, vanjski otpada :-[


Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline Jakov123

  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • ***
  • Postova: 400
  • Spol: Muški   Dob: 21
  • Lokacija: Zagreb,Borčec
Odg: Koji unatarnji filter odabrati?
« Odgovori #4 u: Siječanj 30, 2019, 11:20:23 prijepodne »
Nisam bas skuzio ovo za juwel, on sam po sebi sa filter materijalom.i nije nesto jer su same spuzve nutra plus je polu prazan, ja sam mislio da ga doradis ima jedan link na youtubeu

Offline Crazy-a3

  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • *****
  • Postova: 2508
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • Lokacija: Zagreb
  • Živim da uživam
Odg: Koji unatarnji filter odabrati?
« Odgovori #5 u: Siječanj 30, 2019, 11:35:45 prijepodne »
Nisam bas skuzio ovo za juwel, on sam po sebi sa filter materijalom.i nije nesto jer su same spuzve nutra plus je polu prazan, ja sam mislio da ga doradis ima jedan link na youtubeu

ovaj filmic sam bas gledala neki dan :)
Mislim, nije taj filter toliko los al nije ni nesto extra, i sama sam radila dorade oko filter materijala, ali je nepraktican u pm - kada se vade ove "kosarice" sa filter materijalom pun kufer smeca se razleti po akvariju to mu je mana nad manama. Osobno mislim da bi  tom filteru na kolicinu filter materijala trebala pumpa sa duplo jacim protokom jer ova originalna pumba bas i nije nesto - moj osobno misljenje.
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline kinggo

  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • *****
  • Postova: 3364
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Lokacija: Zagreb, Dumovec
Odg: Koji unatarnji filter odabrati?
« Odgovori #6 u: Siječanj 30, 2019, 11:58:36 prijepodne »
400l i unutarnji filter bas i nije neka sreca. Mislim da ti je njegov original najbolja opcija jer je daleko najveci. Sve ostalo nije ni blizu. Kaj se tice protoka, mozda se da staviti neka druga jaca pumpa. Isto tak, mozes staviti neku stream pumpu da mu pomogne.
A kaj se tice vadenja kosara, to radis iad izvadis dio vode i onda nemas tih problema  :) Isto se desava na svima a imao sam ih.

Offline Crazy-a3

  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • *****
  • Postova: 2508
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • Lokacija: Zagreb
  • Živim da uživam
Odg: Koji unatarnji filter odabrati?
« Odgovori #7 u: Siječanj 30, 2019, 12:18:31 poslijepodne »
400l i unutarnji filter bas i nije neka sreca. Mislim da ti je njegov original najbolja opcija jer je daleko najveci. Sve ostalo nije ni blizu. Kaj se tice protoka, mozda se da staviti neka druga jaca pumpa. Isto tak, mozes staviti neku stream pumpu da mu pomogne.
A kaj se tice vadenja kosara, to radis iad izvadis dio vode i onda nemas tih problema  :) Isto se desava na svima a imao sam ih.
znam da unutarnji nije neka sreca - nemoj mi bacati sol na ranu :D :D :D

To o dodatnoj pumpi sam razmisljala, jos cu to prouciti ;).
Kaj se tice ciscenja unutarnjih filtera to je kod Fluvala  super rijeseno jer se u sekundi izvadi cijeli filter tako da nema tog "rasipavanja" necistoca.

Ono cega sam svijesna je da cu unutarnje filtere cistiti cca 2 puta tjedno - recimo prilikom upogonjena akvarija prije mjesec dana ovaj Fluval je prvi dan ciscen 2 puta - ne pitaj me kako sam uspjela usrati stvar i prilikom uljevanja vode zamjesati podlogu tako da mi se sve usralo sa hranjihov podlogom :punch: (izgubila sam grif nakon par godina pauze).... ali na moje iznenađenje  Fluval je odradio brutalno posao i nakon cca 2 sata je sve bilo prilicno dobro ocisceno a 5-6 sati kasnije se sve razbistrilo :up:
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava