...ako se netko sjeća priče...
prošle godine u petom mjesecu... nabavio sam mužjaka...

..za moju ljepoticu...

..nakon nekoliko uzastopnih pokušaja parenja u petom mjesecu, nije se desilo ništa.. dečko je bježao..vjerojatno ja bio sramežljiv..

..ovo je najbliže što je došao...

...od. 5 do 9. mjeseca dečko je bio u kavezu kod ženke u terariju... pokušaj parenja..nije se dešavalo ništa... dečko nije izlazio iz kaveza.. ženka je stajala na suprotnom dijelu terarija... malo frustriran takvom situacijom ostavio sam ih zajedno i izašao sam iz sobe na sat vremena... kad sam se vratio dočekalo me ovo...

..ženka se sparila sa mužjakom i počela ga jest... (u parenje nisam bio siguran pošto nisam vidio... vjerojatno dečko nije mogao dok sam bio nazočan

)

...ženke nakon parenja uglavnom postavljaju kokone u roku 2-4 mjeseca.. mojoj ljepotici je trebalo 8 i pol mjeseci... trenirala je moje živce... već sam pomislio da stvarno nebude ništa od svega...
..onda jednu večer u 5. mjesecu

...

..10 sati poslije položila je jaja...

...sat vremena kasnije počelo je zatvaranje kokona...

..kokon je bio formiran nakon par sati...

..kako inkubacija jaja..i razvitak nimfi traje oko mjesec..mjesec i pol... došlo je vrijeme da zavirim u kokon...

..al normalno..prvo ga treba uzet od ženke koja ga baš nema namjeru pustit samo tako

... nažalost nisam mogao slikat i borit se sa njom u isto vrijeme...
..uglavnom... kokon je oduzet ženki...

..i otvoren

...

..mališani su u 2. stadiju nimfe... i već trće lagano... sad.. informacija koju sam jučer dobio..da je djevojka u Ameriki dobila 2900 (?!) mališana iz kokona Nhandu chromatusa prije par mjeseci.... to me nije toliko brinulo jer ovaj kokon nije prevelik... al kad sam vidio mališane.. i njihovu veličinu... huuuu..počeo sam brinut...
...i ovim putem molim sve... posebno kolegu Dragona..

... ako mi neko može skupit kutije od filmova za fotoaparate... jer mališane treba razmjestit....
...odoh u haračenje po foto dučkasima....

PS. Krajten.. ČESTITAM! postat ćeš vlasnik jednog predivnog mališana...