daljte ljudi nemojte se zezat

...ma zezajte se

ali i dajte pokusajte pomoci covjeku.. ovo sto radi nije mala stvar....
za filter sad nisam pametan.... ako mislis na nesto kao vanjski filter .. ono sa dvije cijevi.. neznam zbog ovih vrata... opet pretpostavljam da ce cijevi ici iz prostora predvidjenog za filter preko bocne stranice u i iz akvarija... mislim si da bu sve zatvoreno sa staklom.. jel'da

..... u tom slucaju ja bi uzeo filter slican ili da je Fluval .... koji ima jednostavni mehanizam odvajanja cijevi od filtera.. tako da ti cijevi mogu ostati unutra a ti sam izvadis filter... neki unutarnji filter mislim da nebi bio bas.. mislim zbog kablova i tome slicno... no ja bi uzeo recimo FLuva 204 ili neki drugi filter da nije prejak... odnosno ako ces imati gupije da ti ne povuce skoro sve mlade koje se priblize usisnoj cijevi... a dok su mali struja ih vise nosi nego sto plivaju...
e da ja bi ti predlozio da stavis vise grana.. jedino ako nece smetati zivini kod plivanja (neznam jer zbog njene sklonosti prema plivanju ta voda ili samo ukrasa radi?) a grane ce odlicno posluziti ribama kao skroviste i dobiti ces kakvu takvu pozadinu.... dakle ja bi metnuo pijesak dole, kamenje u pozadinu.. i poslagao grane od recimo sredine akvarija prema stranicama koje su "unutar paludarija"... i stavio samo plutajuce bilje.. brijem da bi to bilo odlicno...
zbog eventualnih fekalija od doticne zivine mislim da nemoras previse strahovat... zapravo negdje ces naci a i znas sam kakvu prehranu ima pa sukladno tome mozes zakljuciti i toksicnost fekalija... ako je biljojed... i to raznovrsni po mom misljenju nebi trebalo biti vecih problema.... tu i tamo koja izmjena vode...