Srpanj 04, 2025, 19:10:59 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Iguana u velikom kavezu  (Posjeta: 2827 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tonnib

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Iguana u velikom kavezu
« u: Srpanj 15, 2006, 21:24:00 poslijepodne »
Iguana je dobila novi i veliki kavez na otvorenom. Kroz cijeli dan ima sunce i nalazi se u dosta tihom kvartu. Pogled iz njegovog kaveza je na drvece i zelenilo. Tu i tamo koje djete prođe s loptom i u daljini se čuje prolazak auta, tako da nema velike buke. Ima 4 velike grane, hranu, puno vode, temperatura je super i vlaga je uvijek tu. Problem je u tome što ne jede več par dana ili ako jede jede dosta malo a još se presvlače neki djelovi tjela. Da li je to stres od novog prostora ili nešto drugo?

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Iguana u velikom kavezu
« Odgovori #1 u: Srpanj 15, 2006, 21:47:00 poslijepodne »
Ako možeš stavi fotku, tako bi bilo lakše utvrditi što se događa.
Kolika je temperatura u kavezu?
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline kalel

• Punopravni član
Iguana u velikom kavezu
« Odgovori #2 u: Srpanj 15, 2006, 21:47:00 poslijepodne »
stres...ako je sve oke...kakva mu je boja?i da....jel ima i sjenovite djelove?tj. hladnije?i da...ne ostavljas je preko noci valjda vani?jel ima neki dio gdje se moze sakriti od pogleda?
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline Nik

• Punopravni član
Iguana u velikom kavezu
« Odgovori #3 u: Srpanj 15, 2006, 23:09:00 poslijepodne »
ako je prethodno niste upoznavali s vanjskom okolinom onda je sigurno stres... mi našeg prasca iznosimo svaki dan na sunčanje i to samo par minuta pošto je tu hrpa novih zvukova, pogleda i ptica koje promatra iznad sebe... taj proces privikavanja stvarno treba trajat i trebat će vam živaca isto je i s privikavanjem na dodir i na uzimanje u ruku

Offline tonnib

• Punopravni član
Iguana u velikom kavezu
« Odgovori #4 u: Srpanj 16, 2006, 09:49:00 prijepodne »
Temperatura je oko 31-35 C. Nalaze se i djelovi s hladom, ima dvije velike posude s vodom. Iz jedne pije vodu a u drugoj se kupa i vrši nuždu. Kavez nije osvjetljen preko noći. Iguana ima dobar foto period kao i prije selidbe. Da li može biti problem to što ga ne padne sunce na njega odmah ujutro več negdje oko 10h a povlači se negdje oko 18h? Kada padne jaka vručina on ima mjesto gdje se može osvježiti i gdje se može ohladiti ako on to želi. Danas popodne budem poslao slike.

Offline kalel

• Punopravni član
Iguana u velikom kavezu
« Odgovori #5 u: Srpanj 16, 2006, 11:49:00 prijepodne »
kao prvo da stavi slike...sta se tice stresa...temperatura vani...ne mozes ga ostavljat preko noci vani...zato,najvjerovatnije i je..pod stresom...oni su vrlo..jako..jako osjetljivi na svoj san,ako se bude preko noci zbog zvukova,svjetla itd obicno ti par dana ne jedu ili malo jedu....i rade probleme ukratko....a i temperature...su visoke dosta sada,pa pazi na to...uglavnom makni se sa kaveza vani po cijele dane i noci..neka bude vani kada si ti doma i kada ima sunca i onda pazi na pregrijavanje...a kada su vani...nemogu ti biti osvjetljene tek od deset...radije je onda stavljaj preko noci unutra i onda preko dana kada dode sunce stavi van,ali kratko i onda svaki dan malo produzuj ostanak vani...
ajde pozdrav

Offline tonnib

• Punopravni član
Iguana u velikom kavezu
« Odgovori #6 u: Srpanj 16, 2006, 16:35:00 poslijepodne »
Evo Kaveza u totalu.

Kavez iznutra.

Još moram staviti koju granu ali ne znam koju jer su sve male. Grane su plastične a dolje mu se nalazi voda sa piće i voda za kupanje i ostalo. Gore mu je posudica sa hranom.

Što se tiče noćenja, puno je tiše nego što mu je bilo na starom mjestu. Preko noći nema ni buke ni svjetla ali ako bude trebalo preselit ču ga u sobu. Danas je jeo i hodao je okolo.

Da li je moguče da je nervozan zbog putovanja i promjene okoline jer je putovao iz Zagreba u Osijek prije par dana?
Edited by: skorpac

Offline kalel

• Punopravni član
Iguana u velikom kavezu
« Odgovori #7 u: Srpanj 16, 2006, 17:58:00 poslijepodne »
kao sta sam rekao malo po malo...pa nije bed..vidim da je to balkon pa je visoko...tako da se ne osjeca ugrozeno...a za osijek sta nisi prije rekao?pa naravno...oni su ti jako osjetljivi na promjene..oni imaju svoje navike i raspored....da...unesi ga unutra preko noci.....
pozdrav

Offline tonnib

• Punopravni član
Iguana u velikom kavezu
« Odgovori #8 u: Srpanj 16, 2006, 18:51:00 poslijepodne »
Danas je pojeo dosta hrane i nije se pretjerano bojao kada sam mu bio u blizini. Zanima me koje još drvo mogu staviti kod njega. Da li može Breza, Vrba ili neki veči Fikus Benjamin? U kojoj večoj trgovini bi mogao pogledati  drveče ili neke biljke a da nije špricano kemijom?  Ne bi stavljao nešto što bi mu naškodilo. Vinove loze su dosta kratke a ovu što sam stavio je zapravo spojena od dvije grane. Ovih dana gradim veliki terarij za indoor smještaj.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Iguana u velikom kavezu
« Odgovori #9 u: Srpanj 16, 2006, 20:50:00 poslijepodne »
Breza može, to znam, a može i fikus, naravno ako je čvrsti.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Iguana u velikom kavezu
« Odgovori #10 u: Srpanj 16, 2006, 21:43:00 poslijepodne »
Može vrba,bazga,jabuka,kruška,mislim i lipa.A što se tiće fikusa,neznam baš radi listova.Sve će ti potrgat!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect