Lijep pozdrav svim ljubiteljima životinja....
Uh,nikako ne bih rekao da je prošlo skoro 10 da 10 godina ( meni vrijeme leti ali nikad ne bih rekao) od kada sam otvorio ovu temu.
Financije,život,obitelj,posao itd....i najviše nedostatak vremena i odu godine.Gledam stare objave kada će ići akv.u kuću uf proletilo je.
Nije se puno od tada promjenilo ( osim godina) osim da je kuća spremna za useljenje i zavarena je željezna konstrukcija kao postolje akvarija.
Sada sam sa 5 m duzine napravio konstrukciju na 4m.Visinu bi išao 80 cm i dubinu 70 cm...iako mogu ići i metar visine ( smanjio zbog čišćenja).Za dubinu isto mogu prilagoditi ( molim prijedlog)
Kroz godine i moja 3 uspiješna akvarija dosta sam naučio ali za ovaj zahvat volio bih pomoć od iskusnijih.
Za akvarij imam 2 dovoda i 1 odvod vode pripremljen.
Idu pitanja i moja mišljenja redom.
Zamislio sam na ulazu dovoda vode u kuću staviti RO ( jer ću i zbog akvarija i kućanstva imati čistu vodu).
Da li u ovom slučaju da spojim ro direkt pa da konstantno ide voda kroz akvarij ili samo kod zamjene?
Da li staviti sump ili 2 vanjska filtera ( bolje 2 nego 1 veliki mi se čini)..mjesta imam
Kakva su iskustva sa supstratima od ada ( amano)?Vrijede li više novaca?Ista priča i za njihove filtere koji su cijenom
Mislio sam ići na amazonu??'
Toliko za start....ajmo pričat.