Srpanj 19, 2025, 00:56:04 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ribice, prvi puta  (Posjeta: 3678 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mtomasic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Ribice, prvi puta
« u: Srpanj 12, 2006, 12:26:00 poslijepodne »

Prvi puta u životu mom i njihovom, ribice su imale ICHT

ponosno "obznanjujem svetu celom" i okolici, kombinirano

liječenjekarasiusa uspješno završeno, BEZ "POGINULIH"!!!!
mtomasic

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Ribice, prvi puta
« Odgovori #1 u: Srpanj 12, 2006, 12:55:00 poslijepodne »
a to nas zanima jer.....?

mislim da se ich pise

biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Ribice, prvi puta
« Odgovori #2 u: Srpanj 13, 2006, 00:57:00 prijepodne »

Citat: ChILd_ReBoRn
a to nas zanima jer.....?

Pa kako neznaš...ceo svet zna

Offline mtomasic

• Punopravni član
Ribice, prvi puta
« Odgovori #3 u: Srpanj 13, 2006, 09:01:00 prijepodne »

"Misliš", bez zamjerke, KRIVO MISLIŠ, stoga i ne vjerujem da "vas zanima" moja ribnjak priča, jer "pa kako ne pogledaš" literaturu, internet .... piše se ICHT, i ICK, i ICK-ICH, i ICH ....

jer, da vas zanima, pobogu, provjerili bi koji parametri upućuju na CIANOBAKTERIJE i koje su one gram grupe, a koji na CHLOROPHYTA ALGE i koje su one gram grupe, i koje gram grupe je i na što djelujeERITROMICIN. Ne bi članak prepisan s engleskog foruma KRIVO podvaljivalikao znanstvenu istinu!!!!

jer, da vas zanima, pobogu, provjerili bi, ne bi prihvatilida vam uvoznik-prekupac-trgovac HIBRID TROPSKOG LOPOČA Nymphaea maculata podvaljuje pod tiger lotos Zenkeri!!!!

i td, i td ....

jer, "samo veliki ljudi u stanju su ispraviti svoju pogrešku"

i "nazovi problem pravim imenom, imaš pola rješenja"

i "nazivati stvari krivim imenima, zločin je prema čovjeku", rekli su pametni!!!!

i jer, to bi vas trebali educirati RECEZENTI-CENZORI ili MODERATORI ili .... ne ja koji "ceo svet"

i jer, odohhhhh.... ja na godišnji.
mtomasic

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
Ribice, prvi puta
« Odgovori #4 u: Srpanj 13, 2006, 09:10:00 prijepodne »

šta je pjesnik htio reći????
na ovom forumu stvarno ima svašta poučno i zanimljivo              

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Ribice, prvi puta
« Odgovori #5 u: Srpanj 13, 2006, 09:16:00 prijepodne »
predlažem temu "liječenje forumaša"
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Ribice, prvi puta
« Odgovori #6 u: Srpanj 13, 2006, 09:37:00 prijepodne »

Isukrste... Mislim da nam mtomasic hoće kao i uvijek nešto reći, ali najbolje se ipak izražava likovno, mislim svojim avatarom... To on svima nama želi reći.

Očito smišljenim potezom ICHT (pazite - boldano i capslockirano) čovjek hoće nekog navući na tanak led. BTW kratica ich je puno uvriježenija na Internetu nego icht (i jedna i druga od ichthyophthirius multifiliis). Ali, dobro, koristi se i ta kratica... Mogao bi netkokoristiti i swahili nazive i ostale raditi blesavima.

Mislim da je Child Reborn dobro postavio pitanje - "a to nas zanima jer...?" Stvarno, dobili smo neke "parametre" vode u ribnjaku, način tretiranja, ozbiljnost situacije, uvod, sredinu i kraj misli? Liječeno kemijom, lijekom (costapur ili koji drugi), domaćom kuhinjom? Ako ne dobijemo te podatke - ima li tema uopće smisla? Ima li smisla uopće to pitati?

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
Ribice, prvi puta
« Odgovori #7 u: Srpanj 13, 2006, 09:40:00 prijepodne »
Citat: franco9200

predlažem temu "liječenje forumaša"

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Ribice, prvi puta
« Odgovori #8 u: Srpanj 13, 2006, 11:41:00 prijepodne »

ovako,...ichthyophthirius je jedna od najčešćih i najlaških bolesti za izlječiti, stoga nije neka nauka otarasiti se tog parazita,.... ali drago mi je da si ga se rješio,...

mtomasicu,...moderatori i admini nisu ovdje prvenstveno da bi educirali mase gladnih znanja forumaša, već da što je moguće više drže ovaj forum u nekom redu,...ukoliko se i izvuče iz foruma i lektoriranja koji kvalitetniji članak stavlja se na početnu stranicu,... trudimo se i sami pisat članke, koji su većinom opširniji i kvalitetniji nego na drugim forumima (ne samo na našem govornom području),... Akvarij.NET nam oduzima puno vremena i truda da bi dopustili ovakva konstantna blaćenja i provokacije.

kad smo kod reda, brišem ti avatar koji nije u skladu sa pavilima foruma!!! a ukoliko imaš problema sa autoritetima, i politikom ovog foruma, imaš još nekoliko foruma gdje svoje znanje možeš podjeliti,...vjerujem da su tamo malo liberalniji,...

a na kraju tvoje mišljenje da nas ne zanima tvoja "ribnjak priča" je krivo,...mene zanima, ali samo ako je normalno napišeš,...

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Ribice, prvi puta
« Odgovori #9 u: Srpanj 13, 2006, 13:02:00 poslijepodne »
Istina... i mene zanima, ali ne tonom kojim pišeš... .... jer to izgleda kao da piše jedan pubertetlija kojeg probijaju hormonalne promjene, a koliko sam upoznat ti takav nisi, zar ne?
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Ribice, prvi puta
« Odgovori #10 u: Srpanj 13, 2006, 22:04:00 poslijepodne »
I ja sam si još odavno dao truda pa malo proučio postove tog našeg "pjesnika" i čovjek stvarno ima lijep ribnjak i dao si je truda a mislim i da ima znanja..a mene iskreno zanimaju vrtni ribnjaci.....Ali....tonom koji reagira "pjesnik" na svako normalno pitanje ili kritiku je meni nevjerojatan! Doduše, neznam da li bih se prije smijao ili plakaoili bio zbunjenili rekao iskreno NE SERI PJESNIČE!

Offline mtomasic

• Punopravni član
Ribice, prvi puta
« Odgovori #11 u: Srpanj 14, 2006, 10:24:00 prijepodne »

A sada ja , "lječenje forumaša" iskoristio sam kao uputnicu, liječnik mi reče da pošaljem autora(e) uputnice!!

Da, "ima li smisla", kad nema jednog argumenta za osporiti činjenice koje naveo sam, tada zavirit će mo mu iza slova, bolda, avatara ....ma mora biti da je negdje, nešto, krivo napisao. Moj avatar "nije po pravilima", "ne seri" je, fakat uvjerljivo rečeno "zanima nas"!!

Da, vjerojatno, "icht je čest", u 20 god akvaristike, 10 god v.ribnjaka, ribicama i meniprvi puta. Da, vjerojatno, "nije neka nauka" izlječenje, treba samo dovoljno medicine za 3.500 l vanka, kroz dovoljan broj tretmana, tijekom 4-5 mj. Stoga, dragi Antimone, bez zamjerke, o v.ribnjaku pobrkao si autoritet=mjerodavno učenje, zasluženo povjerenje, s pravom zastupnika vlasnika ovih stranica, da "briše" sve, osim "lječenje ili ne seri ili ...."!!

Da li ću završiti u paklu, zato što ex-Sašu sam valjda "prisilio" da čita "moj ton", i što nisam zahvalio na zdravstvenim i psihološkim procjenama raznim?? Ja "provokator" pa neznam, svi drugi pravednici sve rekoše osim, stanite na loptu, spustite na zemlju ....!!

No, bez obzira na vas koji ste mi povečalom zavirivali iza slova, bolda, avatara .... meni je toplo u duši, RIBCI SU ŽIVI I ZDRAVI. I hvala onome među vama, koji poveselio se samnom, RIBCI SU NA BROJU!!

Ma, život je previše lijep, da bi ja na godišnjem ovako trošio impulse. Želim ribicama i vama sve najbolje, zaista.
mtomasic

Offline cico047

• Punopravni član
Ribice, prvi puta
« Odgovori #12 u: Srpanj 14, 2006, 11:21:00 prijepodne »
milivoje, ti očito imaš traume iz djetinjstva...
Jarun/ZG
Tanganyika

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
Ribice, prvi puta
« Odgovori #13 u: Srpanj 14, 2006, 11:22:00 prijepodne »

Citat: cico047
milivoje, ti oèito imaš traume iz djetinjstva...

to sam i ja promislio...

Split / Hrvatska

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
Ribice, prvi puta
« Odgovori #14 u: Srpanj 14, 2006, 11:47:00 prijepodne »

Prvo i osnovno - Antimon je zaslužio povjerenje i ima autoritet na ovim stranicama zahvaljujući svojim potezima koji su na ovim stranicama evidentirani- i daj Bože više takvih Antimona. Drugo: ako tebi nije do sad jasno da svi, ali baš svi koji se uključuju u neku raspravu s tobom primjećuju da s tvojom komunikacijom nešt ne štima, onda ti valjda ni nikad ne bu jasno. Nažalost. Imam kolegu na poslu koji jako puno zna o svom predmetu - izvrstan je stručnjak, barata s jako puno podataka, bla bla. Međutim, djeca ga mrze jer ima jako velikih komunikacijskih problema. Mrze i njegov predmet (što je žalosno), a na kraju krajeva - nemaju znanja. Dakle, uzalud je imati jako puno iskustva i znanja ako ne znaš u komunikaciji (normalnoj) prenijeti to svoje znanje. Šteta za tebe, mtomasic - iskustvo i znanje nataloženo u 20 godina rasplinjava se u nekoliko čudno sročenih rečenica.

P.S.: Ne treba povećalo da bi se zavirivalo iza tvojih slova, bolda, avatara, izjava, konstrukcija (i "provokacija") - trebaju dobre sunčane naočale - možda i one za zavarivanje - toliko je bjelodano ono što radiš.

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
Ribice, prvi puta
« Odgovori #15 u: Srpanj 16, 2006, 13:46:00 poslijepodne »
da čudno sročene rečenice mi je baš nekako pravi izraz...sve to može biti puno jednostavnije , sigurno...
Dubrovnik

Offline mtomasic

• Punopravni član
Ribice, prvi puta
« Odgovori #16 u: Srpanj 17, 2006, 08:46:00 prijepodne »

Draga Elena, dragi Cico, mirne savjesti zaključak, tko ima i kakav problem, prepuštam ljudima, kojima ne treba tuđa "pomisao". Pobogu, čovječanstvo je prešlo 6 milijardi stanovnika, nemam potrebu tebe i još neke povrijeđenog ponosa uvjeravati, da vi niste "svi". A povijest je bezbroj puta pokazala, čovječanstvo obično više "koštaju" nazovi revolucionari bez onoga "iz djetinjstva"!!

A tko ima t.impulsa za NEKOMPETENTNE zdravstvene i psihološke procjene drugih, ima i za istražiti cijanobakterije malo dalje od jednog engleskog foruma. A tko nema, neka navrati k meni, pokazat ću mu slijed fotografija, podataka o istima. Nisu bold, ali ako skineš "sunčane naočale", možda vidiš, pročitaš, ja sam Milivoj.!.! Nadam se, razliku uočavaš, znaš.

Ugodno vam ljeto
mtomasic

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
Ribice, prvi puta
« Odgovori #17 u: Srpanj 17, 2006, 09:07:00 prijepodne »
ti si fakat bolesnik i dajte ljudi nek netko zaključa ovu temu....pa ne moramo čitati ovdje frustracije i ispovijedi jednog bolesnika.....za to su psihijatri.....a njima se iskreno divim kad moraju slušati i gledati ovakve bolesnike

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
Ribice, prvi puta
« Odgovori #18 u: Srpanj 17, 2006, 09:42:00 prijepodne »

Mtomasic, ja (Davor, ne Elena) sam učitelj hrvatskog, ali ne razumijem tvoje rečenice. Borim se sa zaista svakojakim tekstovima učenikau školi, ali tvoje rečenice - stvarno su mi nerazumljive. Daj shvati, nitko nema ništa protiv tebe osobno, nego protiv načina na koji reagiraš i na koji komuniciraš. A bio bi sigurno ljudima razumljiviji da pokušaš pisati onako kako inače govoriš, a ne "pjesnički" - to isto treba itekako ZNATI.

BTW - nismo mi koji se ovdje (svi) sukobljavamo s tvojim idejama "svi" na svijetu, ali daj razmisli - ima li koga na ovom forumu tko te razumije i može s tobom prijateljski komunicirati? U kome je onda problem? U tebi ili u "nama"?

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
Ribice, prvi puta
« Odgovori #19 u: Srpanj 17, 2006, 10:14:00 prijepodne »
Citat: mtomasic
ja sam Milivoj.!.! Nadam se, razliku uočavaš, znaš.

Ugodno vam ljeto

da li si ikada cuo zasesti padez u Hrvatskom jeziku:lokativ gdje? o komu? o čemu? i iz toga proizlazi-Mijivoju
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline mtomasic

• Punopravni član
Ribice, prvi puta
« Odgovori #20 u: Srpanj 17, 2006, 12:52:00 poslijepodne »
Ne radi se o padežima, radi se o nastavku "e", ako neznaš zašto i kako, tko te tjera da se praviš pametan!!
mtomasic

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
Ribice, prvi puta
« Odgovori #21 u: Srpanj 17, 2006, 12:57:00 poslijepodne »
mtomasic, ne piše se "neznaš" nego "ne znaš", i nije pametan, nego pametna. No, nije ovdje problem u padežima ili gramatici ili pravopisu, nego u načinu. Tema nije krenula dobrim putem... U biti o'šla kvragu.

Offline asterix

• Punopravni član
Ribice, prvi puta
« Odgovori #22 u: Srpanj 17, 2006, 13:41:00 poslijepodne »
ako moze prijedlog adminima: zakljucajte ovu temu

Offline draz

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Ribice, prvi puta
« Odgovori #23 u: Srpanj 17, 2006, 13:48:00 poslijepodne »
Mene čudi kako već nisu...
Bolje švert u ruci nego diskus na grani

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Ribice, prvi puta
« Odgovori #24 u: Srpanj 17, 2006, 14:10:00 poslijepodne »

ma..općenito smo malo pretolerantni , ali nas ipak, s vremena na vrijeme, poneki povrijeđeni i pogođeni likovi krenu prozivati kao autokratske spodobe koje ne shvaćaju njihove "suptilne i inteligentne doprinose" forumu...al neka im...ionako nisu bitni u cijeloj priči...

ključić na ovo....