ok sad ste malo zabrijali

.
Nisam striktno mislio na biotop juzne amerike na adresi brazil, amazona 33.. sve u krugu 30m...
Zato sma i stavio "" pod biotop...
da se tocnije izrazim... htio bih imat hrpu neonki.. malo tamniju vodu i neko mijesano bilje.. sirokolisno i par duguljastih za pozadinu i tak to...
Nebi se zaletavao direktno na neko usko podrucje jer mi to onda ubija gust akvaristike (meni ososbno) jer sam ogranicen ribama i biljem.. a kod mene u KC nije neka drasticna ponuda biljaka...
Prvenstveno me zanima bilje koje bi potpalo pod tu razinu rasvjete.
Zemlja nije cisti humus.. dio je humus, ali ima i lava granulata i treseta.
J.Americki "biotop" mi odgovara zbog tog humusa koji bi lagano zakiselio vodu.
Nisam u mogucnosti napraviti pravu amazonu jer nemam RO da stavljam jako mekanu vodu... kisnice bash i nema sad u izobilju.. a voda koju koristim ima tvrdocu oko 14dH.
Hocu srednje gusto zasadjen akvarij sa tamnijom vodom i jatom manjih riba. Ove ostale cu vjerojatno pokloniti.. paaa ako kome treba bicolor, aymoner i dva poveca skalara-- nek se javi... botie mi zao... zbog puzeva...Mada mislim da ce i ovi decki ostat.. nisu vjecni, aprirasli su mi srcu.. osim skalara.. njih bi volio maknuti jer sam ih uzeo na nagovor zene... i iako su prelijepe ribe nikad mi nisu prirasli srcu ko ostale bestije... pogotovo bikonja...