Kolovoz 17, 2025, 16:10:34 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Vrsta i veličina podloge za pirane  (Posjeta: 1662 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline anubis

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Vrsta i veličina podloge za pirane
« u: Srpanj 10, 2006, 22:08:00 poslijepodne »

Pozdrav svima ! Molim za savijet oko uređenja aq za pirane. Naime imam novi aq 200 l u koji mislim staviti oveci panj i eventualno kakvo "tvrdo" bilje za koje još neznam koje!?! Muči me i vrsta podloge , odnosno što staviti i koje veličine granulacije !Svaki savijet dobro dođe !

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #1 u: Srpanj 11, 2006, 08:11:00 prijepodne »
U 200l možeš staviti max 3 pirane, podloga šoder granulacije preko 5mm..... bilje? možda ga i ne iskopaju....
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #2 u: Srpanj 11, 2006, 08:16:00 prijepodne »
za veću sigurnost uzmeš anubiase i povežeš ih najlonom za pecanje za nešto tvrdo, kamen, panj itd i riješen problem a možeš staviti i granulaciju 1-2 mm ništa ne smeta...moj frend ima akv od 400 litara sa 0,5m piranama unutra 2 kom i pijesak je 1-2 mm sa dosta kamenja i eto žive su već 100000000 godina...samo nemaju zube............jer ih nezna hraniti.......pirane se u zatočeništvu moraju hraniti trganjem hrane a to postižemo tako da komade hrane vežemo špagom da bi ribice trgale a ne gutale hranu........ako se ovo napravi mala je vjerojatnost da će im zubi otpasti...
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline sale75bgd

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: Vrsta i veličina podloge za pirane
« Odgovori #3 u: Kolovoz 24, 2009, 22:25:49 poslijepodne »
Sto se podloge tice, mozes staviti sta god tebi odgovara. Naravno u zavisnosti od toga sta hoces od biljaka da drzis! Odgovorno tvrdm, da cu u svom akvarijumu sa 9 odraslih pirana posaditi bilo koju biljku i ista ce rasti u toj meri da bih mogao i da je prodajem pojedincima :)
Price o vadjenju biljaka, o tome da ih jedu, o hranjenju istih iskljucivo nekakvim vezivanjima hrane najlonom za pecanje itd su NETACNE. Molim, bez uvrede.
I naravno sve ovo ako nabavis pygocentrus nattereri, ili kako mnogi vole da ih nazovu serrasalmus nattereri.
I naravno pogledajte nas aq u kome raste jedno 50kg biljaka
S postovanjem, Sale

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Vrsta i veličina podloge za pirane
« Odgovori #4 u: Kolovoz 25, 2009, 22:26:39 poslijepodne »
slazem se sa saletom.ja imam 10 kom u 850 lit i jako puno bilja i nijedna mi ne cupa bilje,bilje cupaju pacui koji su isto neka vrsta pirane ali biljojed.a sto se tice zubiju,piranama zubi ne ispadaju ako ne cupaju meso,nego im se zubi nit ne vide jer imaju usnice ,slicne ljudskima.to isto da neko kaze da ce ti ispast zubi ako ne trgas meso dok jedes :D.sve u svemu stavi podlogu koju bi stavio i inace,ja imam zemlju.ali sto se tice panja nemoj stavit preveliki ,jer ipak im treba puno mjesta za plivanje.