Kolovoz 10, 2025, 05:40:52 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: biljka  (Posjeta: 851 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
biljka
« u: Srpanj 09, 2006, 21:04:00 poslijepodne »

Kupila sam biljku na kojoj piše Cryptocoryne balansae green valjda sam dobro napisala jako mi se dopala pa bi me samo zanimalo dali se ona može vezati koncem za neki predmet i jeli po nečem posebno zahtijevna?I samo još jedno pitanjce jeli to OK zasadila sam je u sredinu moram li je premjestit?

Puuuuuuuuuuuno hvala!

Offline Cryptocory

• Punopravni član
biljka
« Odgovori #1 u: Srpanj 09, 2006, 22:25:00 poslijepodne »
Kako je ta cryptocoryna jako visoka ( 60 cm, ponekad i viša ), trebala bi ju posaditi u stražnji dio akvarija. Cryptocoryne bi se trebale saditi u podlogu ( u kojoj ima hranjivih sastojaka, jer one primarno uzimaju hranjive tvari iz podloge ).
Dubrovnik

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
biljka
« Odgovori #2 u: Srpanj 09, 2006, 23:19:00 poslijepodne »

aha, ej hvala puno, cryptocory, upravo sam saznao zašto mi je u zadnje vrijeme cryptocoryna wendtii poèela šepati, tj. slabije raste. ja nemam uopæe hranjivu podlogu od poèetka ali je sve raslo normalno, ali sad... mislio sam da biljke uzimaju hranjive tvari iz vode, kroz lišèe.oèigledno sam fulao. koristim tetra plant plantamin, je li to dovoljno? po meni, oèigledno nije.

samo još jedno pitanje: kako mogu staviti gnojivo u podlogu a da ne mièem sve? postoje li neke tablete, ili granule ili nešto što mogu zakopat u podlogu, pored korjena biljke, dok je voda i sve u akv.???

znam da nešto postoji, ali neznam kako se zove. može pomoè?

duda sorry što ovako upadam, neèu više.Edited by: akosuta1

Offline Cryptocory

• Punopravni član
biljka
« Odgovori #3 u: Srpanj 09, 2006, 23:25:00 poslijepodne »
Postoje neke tetrine tabletice, ali moram priznati da ih još nisam koristio.
Dubrovnik

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
biljka
« Odgovori #4 u: Srpanj 09, 2006, 23:35:00 poslijepodne »

Citat: akosuta1

aha, ej hvala puno, cryptocory, upravo sam saznao zašto mi je u zadnje vrijeme cryptocoryna wendtii poèela šepati, tj. slabije raste. ja nemam uopæe hranjivu podlogu od poèetka ali je sve raslo normalno, ali sad... mislio sam da biljke uzimaju hranjive tvari iz vode, kroz lišèe.oèigledno sam fulao. koristim tetra plant plantamin, je li to dovoljno? po meni, oèigledno nije. 

samo još jedno pitanje: kako mogu staviti gnojivo u podlogu a da ne mièem sve? postoje li neke tablete, ili granule ili nešto što mogu zakopat u podlogu, pored korjena biljke, dok je voda i sve u akv.???

znam da nešto postoji, ali neznam kako se zove. može pomoè?

duda sorry što ovako upadam, neèu više.

Ja sam koristio one stikove za kučno bilje.Pokušaj nači neke koji imaju što manji udio P(fosfora) u sebi i što veči dio Fe(željeza).
Razlomiš stik na nekoliko komada i zakopaš direktno ispod korjena.
Inače plantamin je sasvim dobro gnojivo ali cryptocorynama treba i bogata podloga.Obično to nije problem u starijim akvarijima gdje ima dosta odpada u podlozi koji se skupi s vremenom.
Dubrovnik

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
biljka
« Odgovori #5 u: Srpanj 09, 2006, 23:43:00 poslijepodne »
hvala. budem pokušao.