Srpanj 22, 2025, 08:13:23 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Bette zenke  (Posjeta: 1702 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Damir12

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Bette zenke
« u: Siječanj 09, 2017, 22:50:48 poslijepodne »
Prije svega pozz svima.Novi sam na forumu i akvaristici.
Zamolio bi vas za pomoc.Imam bettu zenku navodno.Sumnjam....to jest nisam siguran koji je spol zbog duzine peraja.Nisu duga kao u muzijaka...imo sam jednog(pravio probleme i poklonio ga) a nisu kratka kao kod zenki cini mi se.

Offline blacktihi

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
Odg: Bette zenke
« Odgovori #1 u: Siječanj 09, 2017, 23:30:47 poslijepodne »
Ovako na prvu, više sliči nekakvom kržljavom mužjaku nego ženki.... Daj mu ogledalo da u potpunosti krene flerati, ako uočiš jajnu točku onda bi mogla biti ženka, ali i kriminalno loš mužjak... U svakom slučaju, nemoj kretati ni u kakav uzgoj s ovom ribom, jer tko zna što ćeš iz nje na kraju dobiti, najvjerojatnije ništa s čime ćeš biti zadovoljan

Offline Damir12

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Siječanj 10, 2017, 00:33:14 prijepodne »
Znaci ako je zenka nebi trebala flerati? Imam jos jedan problem sa njom.Imam jos 2 manje bette zenke navodno(jer su na istom mjestu kupljene)...Jedna je slicna ovoj dok je bila manja....nju zadnji dana proganja cim je ugleda.Druga cini mi se drugacija malo....nju ne dira....Pa sada mozda je i ova jedna manja muzijak....pa je zato toliko proganja. >:(

Offline blacktihi

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #3 u: Siječanj 10, 2017, 17:15:17 poslijepodne »
Ženke također fleraju na taj način uspostavljaju svoju hijerarhiju unutar akvarija. To s proganjanjam te ne treba previše uznemiravati, ako se riba gdje odmaknuti neće biti nekih većih problema, radi se samo o tome da uspostavljaju svoj teritorij... Da, biti će raščupane, ali vrlo brzo će se uspostaviti nekakva hijerarhija u jojejj se zna tko prvi jee, čiji je koji grm biljaka i slične stvari....

Offline Damir12

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Siječanj 10, 2017, 20:58:19 poslijepodne »
Znaci sve je to normalno.Htio sam jednu da selim u drugi akvarij...A vidio sam kod ove velike bijelu tackicu na stomaku...pa mislim da je zenka :D
Hvala puno na odgovorima i velikoj pomoci