rast jesam i to na relativno bedast način.
Prema testovima elementi nisu padali ništa pa sam počeo dozirati po 2ml dnevno ballinga i pratiti što se dešava. Izgleda da sam ga malo "prodrmao" jer su nakon 2-3 dana počeli padati pa sam polako dizao do nekkih 6-8ml dnevno. Pratio sam KH sa Hanna-om no sa reagensom kojem je istekao rok trajanja. Doduše usporedio sam isti u 3-4 navrata sa dobrim reagensom i sa 2 druga testa pa sam nekako zaključio da je dovoljno dobar da s njim nastavim. I onda mi se desila nebuloza. Jedan dan mjerim 7.9 i odlučim drugi dan ne dozirati ništa da vidim koliko će past. I padne na 6.4

E sad dal je i prije pao pa nisam izmjerio dobro ili je iz nekog razloga fakat moguće da je toliko pao neznam... prije sam sklon vjerovati grešci u mjerenjima.
Uglavnom, ponovo doziram i zadnjih par dana sam sa po 6ml tekućina ujutro i navečer došao na 7kh , danas moram provjeriti no pretpostavljam da ću tu biti oko 7.2 i smanjiti dozu na 10ml dnevno koliko vjerujem da će biti za održavanje vrijednosti.
Ljubičasta stylopora, plava i crvena(narančasta) finger montipora imaju bijele vrhove s tim da je rast najviše vidljiv na montiporama. Crvenkasta je kojih cm-cm i pol narasla ali ima samo 2 grančice tanke koje idu u vis. Plava se prilično razgranala i čini mi se da će biti prilično gust grm kada se razraste.
Plava Mileopora je dobila 2 izdanka po par mm, ništa značajno ali i ona i zelena mileopora su pustile bazu pa se nekako tješim da ne rastu dok ne naprave dobru bazu.
Pamukova plava

acropora je i dalje zelena

a ona tvoja smedja s plavim je mislim krepala ili samo što neće.
S druge strane, onaj ficlek ljubičaste montipore se oporavio u toj mjeri da je od male flekice preživjelog "mesa" ponovo obrasao cijeli "štapić" (čini mi se skroz u krug, nisam vadio da vidim od iza) i radi gore dva izdanka.i nije bijel više nego ljubišast

Nešto zoača se podijelilo, sarco je prilično raširen i neon zelene boje, glabrezensica se podijelila, mogla bi uskoro i opet koliko mi se čini ali su joj polipi tip u pol ili trečinu očekivane duljine.
Trenutna borba su dinoflagelati(ili diatoma, jebiga) koji mi se nalove prvenstveno na zadnjem staklu .Taj proces od čistog stakla pa do nečeg što treba čistiti traje po tjedan dana i uredno se skine brzim potezom grube strane spužvice i ostane tu i tamo koja fleka za postrugati žiletom. Ništa oko čega bih paničario ALI: odvoji se onaj "končić" i pluta akvarijem i naravno zapne ili na hisitrix ili na pociloporu. (za razliku od svih slika dinoflagelata s neta ovog mog nema po pijesku, kamenu niti radi mjehuriće ali s vrmeneno radi končiće).
Zadnjih tjedan dana imam igrariju oko toga pa više puta dnevno ispušem koralj onim "turkey basterom" no pocilopori se to nikako ne sviđa jer je danima zatovrena i vidim znakove STN. Jupi Jupi.
Dal ju muče alge ili pad kh ili oboje, sam bog zna.
Boje, hmm.. neonke
Mileopora je došla smeđa, sad je pripadajuće plava odnosno zelene boje, tumida je original zelena, zeleni sarco je neon svjetlozeleni, kata je i dalje presvijetla i sl.
Smanjio sam dozu bakterija na pola preporučene a gfo nisam mijenjao sada skoro 2mj.(ima ga možda dcl).
Jedini efekt je laaagani mjestimičan zeleni film po kamenu.
Hranjenje: prstohvat listića oko 18h i još jedan oko 12-1 kad već idem spat.
Dvaka 2-3 dana zamjenim ovaj prvi sa pol kockice zaleđene hrane.
Svako jutro (cca 2h nakon gašenja svjetla) klopa za koralje, tu miješam AF ABE (potropio vitamnie, nisam kupio druge

) i Sicce Calanus i neki FM prašak te ponekad i "naribane" smrznute hrane. Nemam neki određeni ritam, ponekad samo otopim calanus i po 2 kapljice aminokiselina i vitamina, ili energyi builda, ponekad dodam i FM prah i tako. Sve ide target feedingom i najvipše se vidi na caulastreama, pogotovo ako dodam smrznutu, koje su bez toga full ispuhane.
Poslikam kad uspijem uloviti cajta