Mali update za slikovnicu.
Od zadnjeg javljanja uplivao je foxface i dogmizao mespilia globulus.
Foxface je praktički u 2 dana satrao sve alge veće od par mm tako da je sada ostao samo tanki sloj ala mahovina po kamenu. Zeko i dalje zoblje pa vjerujem da će uskoro kamen biti čist.
Malo sam promjenio scape maknuvši kamen gore desno jer je na to mjesto došao nekakav troprstić

pa sam napravio još jedan "most" na desnom grebenu prema sredini.
Noviteti po pitanju koralja su zelena acropora, plava millepora te tamnozelena montipora i još jedna zeleno siva montipora za koju mi je kizo 5 puta rekao kako se zove ali sam zaboravio

Planiram nabaviti još zelenu i rozu milleporu za gornji dio lijevog grebena.
Također, bilo bi super ubaciti nešto crveno, štapičasto, tu skroz lijevo ispod zelene acropore a iznad glabrezensice ali nemam uopće ideju što, gdje od koga ?

Parametre mora sam upristojio, sada su:
CA 400
MG 1340
KH 7.5
PO4 0.01
NO3 0.5-1
Bio je zajeb sa soli jer mi je na friško zamješanom moru bilo puno više Ca i KH i MG nego što je deklarirano.
Sol ću poslati u AF na analizu a oni su već vrlo velikodušno poslali novu kantu na moju adresu.
Moguće je da je dictiota otišla upravo radi visokog MG u akvariju, šta god bilo da bilo, super da je nema

Ostaje još farbanje koralja, nadam se da će doć na svoje sada kad su parametri stabilni.