Terarij za tokay gekona bi trebao biti minimalno visok oko 80-100cm, širok i dubok od 60-70cm, na pod stavi onaj Šoder pomiješan vermikulitom, na to postavi nešto veće pločasto kamenje i naravno stavi bilje. Na sve to moraš imati u vidu da gušter ima bar dva mjesta za skrivanje, jedno u hladnom, a drugo u toplijem djelu terarija. Ali slaži terarij tako da kad se malac želi sakriti da se i sakri. Što bi zanačilo kad se sakri da ga ne vidiš!
Gle primjera za dno terarija... treset nije dobar izbor! Dolje stavi sitni šoder granulacije 3-5mm pomiješan sa vermikulitom, i lagano zalij vodom, tako da se u terarij ima potrebnu vlagu. Ipak su oni iz tropskih kišnjih šuma.

... i evo jedan terarij koji ima sve što tokayu treba (osim podloge), ali meni se ne sviđa uređenje. Prvo tu bi trebalo biti barem djelomićno živo bilje, dornji dio središnjeg djela terarija je prazan, a ovaj dekor kao bonsai drvo je prestrašno!! No terarij je uređen na američki način!
I tu se u ovom teraiju vidi taj zeleni tepih.Može ići i on ali bi ispod njega trebalo staviti onu smjesu kaj sam ti gore napisao ili one male glinene kuglice koje zadržavaju vlagu... no kad to pokriješ tepihom nakon nekog vremena dobiješ nepodnošljiv smrad!
...uglavnom složi terarij tako da ima koncept ovoga,odnosno upotrebi što ovaj ima, ali molim te sa malo više ukusa.
Ovaj terarij je skinut sa weba, a sa kojeg neznam ni sam, jer je to skinuto prije jako puno vremena.
Edited by: skorpac