Srpanj 23, 2025, 20:33:41 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: kornjačice  (Posjeta: 4187 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline štuka024

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
kornjačice
« u: Srpanj 05, 2006, 09:09:00 prijepodne »

pozdrav svima na forumu,

novi sam ovdje i nabavio sam djeci kornjačice koje su vrlo brzo postali isključivo moja brigau akvariju od 75 lit imam dvije kornjačice i postavio sam im kao dekor mangrovo drvo kupljeno u riječkom pet shopu ali mi je voda stalno smedja pa me interesira zna li tko hoće li to uskoro prestat i da li to šteti kornjačicama jer sam primjetio da imaju na sebi na koži kao neku vrstu paperja. U pet shopu mi nitko nije znao dat odgovor na to pitanje. Hvala svima koji mi mogu pomoći

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
kornjačice
« Odgovori #1 u: Srpanj 05, 2006, 10:13:00 prijepodne »

Dobrodošao štuka024!

Čestitam što si se "namočio" i nadam se da znaš u što se upuštaš s kornjačama. Nisi baš pogodio forum, ovo ti je dio za slatkovodneribice i akvarije. No, evo male pomoći.. Puno podataka o kornjačamaimaš na kornjace.net, tamo ti mogu najbolje pomoći. Drvo koje si stavio u akvarij pušta tanin, zato ti je voda smeđa. Ako ima mogućnosti prokuhaj drvo - puno, puno puta. Onda ti neće voda više biti toliko smeđa. 75 litara ti je inače jaaaaako tijesno za dvije kornjače. Pretpostavljam da su ti uvalili crvenouhe. Filter (dobar i jak) i grijač, nadam se, imaš. Kornjače jako prljaju vodu pa im treba jak filter. Trebaš im složiti i kopno i neku žarulju za sunčanje (dobra je obična spotlight za 10 kn), a razmišljaj i o UV žarulji. Kornjače se moraju sunčati da se ono "paperje" na koži skine, da se koža i oklop očiste od bakterija. Uglavnom, ovo ti je za početak, a ostalo potraži na kornjace.net - sretno s novim ljubimcima, oni žive do 40 godina, dakle imaš kompu do penzije.

Offline štuka024

• Novi član
  • *
kornjačice
« Odgovori #2 u: Srpanj 05, 2006, 14:06:00 poslijepodne »
Neizmjerno hvala na odgovoru, jedino nisam bio upućen o bavljenju kornjačicama a akvarij imam sa ribicama već 25 god tako da mi to nije strano. Znači ne preostaje mi ništa drugo do kuhanja (mada bi ga najradje bacio na grill) tog drveta. A zamisli, htio sam ih pustit u akvarij sa mojim ribicama i tek kasnije sam pročitao prehrambene navike kornjačica, no odustao sam na vrijeme. No, svejedno još jednom zahvaljujem na odgovoru i na linku.