Srpanj 19, 2025, 19:02:39 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: 40L za teleskopa  (Posjeta: 1435 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pougljeni Mrav

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 35
40L za teleskopa
« u: Rujan 24, 2016, 23:03:55 poslijepodne »
dakle situacija koju moram spasit je iduca
teleskop u cca 40L sa nekim filterom kojem je spuzva vec sjebana dosta, a i oslabio je pa nemre vise ni pumpat zrak (ima nastavak onaj inace), pijesak neki zeleni na podu i to je to

e sad, ja bi htio novi pjesak bacit, nekakav prirodni, da nije farban. stavit koji kamen i mozda ponesto grana (cist da napravim neki normalniji prostor a ne uzmem puno litara), takoder investirat u novi filter i pumpu za zrak ( bilo bi idealno ako bi bilo 2u1)...
imate kakve savjete kako mu to slozit da mu bude dobro + moze li se jos sta s njim stavit unutra?
znam da ribe vjerojatno ne, al tipa puzevi il nes? s tim da nema poklopca, a ta jos investicija uz filter i ostalo mi ne pase, tak da ne bi jabucara, kad oni vec vole hodat vani...

edit: i naravno, ak imate savjet za koji filter/pumpu uzet
You can't win if you don't play

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: 40L za teleskopa
« Odgovori #1 u: Rujan 25, 2016, 10:28:14 prijepodne »
Pumpa ti nije neophodna, ako uzmes dobar filter. Bitno je da ti izlaz filtera bude tako namesten da mreska povrsinu vode.
Pogledaj filtere u oglasima.
Po meni bi ti bio zgodan neki tipa Haqos 500.. Da ti ne oduzima puno prostora, a da je OK.

Poslano sa mog X5S koristeći Tapatalk

"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi