Srpanj 21, 2025, 17:37:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ribe mi jedu biljke  (Posjeta: 6071 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Keder

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Ribe mi jedu biljke
« u: Travanj 20, 2004, 02:32:00 prijepodne »

Prije par dana sam dodao biljku crypotocoryne wendtii"tropica" ili bronzanu vendtii. I primjetio sam da mimlade listove nesto jede. U tanku imam gapije i par platija, plus tri mala korija. Takodjer imam neke biljke, izgldaju k'o trava. Vrlo sitno. I te ih cupaju iz korijena.

Mozeli biti razlog sto jedu bilje da ih nehranim dovoljno? Ili sta drugo?

riba ribi grize rep

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
Ribe mi jedu biljke
« Odgovori #1 u: Travanj 20, 2004, 06:35:00 prijepodne »

Plati hoce da gricka bilje a isto tako mekane zelene algei zbog toga ih treba kvalitetno hraniti. Znaci treba im dati lisnate hrane biljnog porekla kako bi izbegli to grickanje bilja u akvarijumu.

Offline igica

• Punopravni član
Ribe mi jedu biljke
« Odgovori #2 u: Travanj 20, 2004, 10:04:00 prijepodne »

kriptokorini se često "rastope" listovi kad promijeni tank.

Bitno je da je korijen ostao čitav. Za 15 dana udarit će novi listovi i za mjesec dana će sve biti u redu.
ora et labora

Offline chubby

• Punopravni član
Ribe mi jedu biljke
« Odgovori #3 u: Travanj 20, 2004, 10:29:00 prijepodne »
igica dobro kaze, kriptokorina moze strunuti pri promjeni uvjeta, cak i u istom akvariju,ali se ne mora oporaviti.

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
Ribe mi jedu biljke
« Odgovori #4 u: Travanj 20, 2004, 15:06:00 poslijepodne »
cupanje iz korijena ne ali listove,mozda imas puzeve a da ne znas.Najbolje ces to provjeriti da navece poslije par sati sto je akvarijum u mraku upalis svijetlo i pregledaj jeli ih ima.
Oh sto te volim joj

Offline Shljivo

• Punopravni član
Ribe mi jedu biljke
« Odgovori #5 u: Travanj 20, 2004, 16:23:00 poslijepodne »
ja mislim da ti biljka trune, zbog promjene kvaliteta vode i trebalo bi da se oporavi.mislim da ti pomenute ribe ne jedu biljke.njih inace bije los glas da vole da "gricnu" biljku, ali ne i da je pojedu.a sto se puzeva tice mislim da bi morao da ih imas mnogo da bi ti unistavali biljke, a u tom broju oni bi se vidjeli u svako doba dana.
djihaaaaaaaaaaaaaaa

Offline Keder

• Punopravni član
Ribe mi jedu biljke
« Odgovori #6 u: Travanj 20, 2004, 19:37:00 poslijepodne »

Biljke ne trunu! Vec ih ribe jedu.

Sada najvise sumnjam u korije. Imam 3 pigmi korija i jednog (taj je drugcije vrste od ova druga dva) sam primjetio kako jede listic. A neznam dali dobiju dovljno hrane. Hranim ih onim tableticama za ribe sto zive na dnu, samo je problem kad ubacim tabletu sto ih gapiji odmah jedu. Tako da koriji mozda nemaju sta jesti. Bili bilo bolje da ih po noci hranim, kad je svjeto ugaseno?
riba ribi grize rep

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Ribe mi jedu biljke
« Odgovori #7 u: Travanj 20, 2004, 20:47:00 poslijepodne »

bez brige to kaj cory njuška po vrhovima listića ne znači da ih jede, a kaj su gapiji nemam blage veze.

BTW cory stigne do tablete, možda ne istog trena, al kad se ona rasprši več to oni negdje "posaugaju"...

Offline Keder

• Punopravni član
Ribe mi jedu biljke
« Odgovori #8 u: Travanj 20, 2004, 21:00:00 poslijepodne »
Citat: Stina

bez brige to kaj cory njuška po vrhovima listića ne znači da ih jede, a kaj su gapiji nemam blage veze.

BTW cory stigne do tablete, možda ne istog trena, al kad se ona rasprši več to oni negdje "posaugaju"...

gapiji= guppy (mnozina)
riba ribi grize rep

Offline Shljivo

• Punopravni član
Ribe mi jedu biljke
« Odgovori #9 u: Travanj 20, 2004, 23:26:00 poslijepodne »
keder, te tablete vole da jedu sve ribe, ali da bi ih jele samo ribe sa dna bacaj ih po noci tj. kad ugasis svijetlo.probaj da im das list zelene salate ili barene blitve, toga bar sad ima.
djihaaaaaaaaaaaaaaa

Offline Keder

• Punopravni član
Ribe mi jedu biljke
« Odgovori #10 u: Travanj 21, 2004, 22:46:00 poslijepodne »

Citat: kukurjek2002
cupanje iz korijena ne ali listove,mozda imas puzeve a da ne znas.Najbolje ces to provjeriti da navece poslije par sati sto je akvarijum u mraku upalis svijetlo i pregledaj jeli ih ima.

Danas sam nabavio cika kulija pa nek on to rijesava. A inace vi ste me navukli na kulaija. Samo ih hvalite ovdje
riba ribi grize rep

Offline Buggy

• Punopravni član
Ribe mi jedu biljke
« Odgovori #11 u: Travanj 22, 2004, 23:13:00 poslijepodne »
Fauna ti je dao dobar savjet,a ja imam isto društvo i istu biljku i lijepo odgojene gupačei nitko je ne jede,a kriptokorina raste ko luda,svaki tjedan po 2-3 nova listića...a te što grickaju-ako grickaju malo za brk,ma razmazio si ihŠalim se,ali mislim da ti ribe ne prave cirkus,nego neki uljez.Npr.sitni pužići koji su u kamenjaru pri svjetlu nevidljivi...
Sve su ribe jednake ali su neke jednakije od drugih...

Offline Keder

• Punopravni član
Ribe mi jedu biljke
« Odgovori #12 u: Svibanj 12, 2004, 22:19:00 poslijepodne »
Jeli moguce da je to neka "bolest"? Prvo se pojavi zuta tacka, jedno 2-3 mm, onda na tom mjestu list pukne i jednostavno se pocne list raspadati. Inace biljka super izgleda. Listovi se zelene/crvene i novi listovi haman svaki dan izlaze.
riba ribi grize rep