Smijem im kuhati grašak? Zlatnim ribicama?
Neznam za Serin Fishtamin.. ja im stavljam u vodu Serine Activant vitaminčeke u tableticama, pa se rastope.
Andariel,
budem ti ja sada napisala u detalje kako hranim ribice i sve i lijepo molim da mi obavezno naglasiš ako nešto krivo radim, još sam pionir ovdje. Hvala. =)
Ovak - njupaju Sera Goldy hranu u krpicama, TetraFin - također hranu u krpicama, TetraFinovu "Gold Exotic" hranu u vidu plutajučih loptica, te TetraFin FreshDelica - kakti, poslastica koja se daje jednom na tjedan, ako nisu zločeste.

Za liječenje im kupih TetraMedica Goldmed i čini mi se da pomaže... ili se Misteriozu (počasno ime jedne ribice

) sama od sebe leđna perajica počela oporavljati... još me malo muči Azriel kojemu je i dalje (otkad ga kupih, dakle već 3 mjeseca)
leđna peraja malo sljepljena....

No unatoč tome, i Misteriozo i Azriel se normalno ponašaju, papaju i živahni su.
Kod 2 teleskopa nisam primijetila bijele mrlje s kojima tu neki od nas imaju problema, i nadam se da se neće pojaviti.
Kaj se tiče filtera - nabavih im "FLUVAL 1plus" - jel to valja ikaj?

koliko vidim unutra je samo "spužva" a ne i neki "ugljen" :> o kojem se priča, jednom u 2 tjedna tu spužvu isperem u odstajaloj vodi.
Imaju i zračnu pumpicu, ali negdje pročitah, da ako mjehurići nisu dovoljno sitni-nema posebnog učinka...ovak, mjehurići su promjera 2-2,5cm.. jel to ok?
Za pripremu vode koristim Sera Nitrivec, & Aquatan a i držim Tetrin Aquasafe - da mi se nađe. Inače mijenjam svojim krokodilima vodu jednom tjedno, kada lagano požuti (bakterije??

), na taj način da u vodu iz slavine ulijem malo gorespomenutih sredstava i nakon 3-4 sata ulijem tu vodu u aquarij. (mijenjam oko 1/2 do 2/3 vode).....
Molim lijepo odgovore na sva postavljena pitanja i komentare ako nešto ne radim dobro.... puno puno hvala na trudu!

Aqua-nerd wannabe.