Srpanj 19, 2025, 11:06:49 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ventilatori PC  (Posjeta: 1262 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zoomzoom

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
ventilatori PC
« u: Travanj 01, 2016, 22:37:27 poslijepodne »
Ovako, imam akvarij sa poklopcem od forexa i htjela bi se pripremit za ljetne dane...akvarij je mali, 35 L.
Ventilatore mogu montirati da ih ugradim u kuciste poklopca / bocno/ u tom slucaju ventilatori bi puhali paralaleno sa vodom. Druga mogucnost je da stavim ventilatore na poklopac, u tom slucaju bi puhali okomito na povrsinu vode.
Kakva je najbolja kombinacija ?
Da li je potrebno imati dva ventilatora, jedan da upuhuje, a drugi ispuhuje zrak ?
U slucaju da je samo jedan ventilator da li je bolje da ispuhuje, ili upuhuje zrak ?

Offline LikssOn

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: ventilatori PC
« Odgovori #1 u: Travanj 01, 2016, 22:50:06 poslijepodne »
Ja sam postavio ventilator na gornju stranu poklopca, postavio ga ga puse prema vani. Prema vani, zato sto je mali akvarij i u tom slucaju imam manja isparavanja vode, sporije hladi, al dovoljno brzo da drzi temperaturu. Da ne buljis po vazdan u termometar, kupis termostat. Ventilator kupis u pc shopu, kupis mali termostat na ebay-u i treba ti neki adapter, 9-12v to imas takodjer kod kineza. Sve me izaslo 7-8€

Edit: termostat ima par podesenja i prilicno je precizan s obzirom na cijenu, a i diskretnije je od onog pokazivaca temperature koje imamo u aq!

Sent from my Lead 1i using Tapatalk
« Zadnja izmjena: Travanj 01, 2016, 22:54:27 poslijepodne od LikssOn »