Pozdrav... Imam akvarij od 75 L već skoro mjesec dana i dom je nekoliko vrsta biljki i ribica... Trenutno imam u akvariju 8 kardinal neonki, 5 staklenih somića, 1 corydorasa i jednog somića (za kojeg ne znam točno koja je vrsta, ali pliva na leđima, pa...).
U akvariju mi još treba neka ribica koja bi papala alge. Htio sam staviti par kozica jer sam tu čitao da super jedu algice. Ali sada ljeti temperaturaa mi je u akvariju oko 29-30 stupnjeva, a isto tako sam gledao po netu i piše kako kozice ne vole visoku temperaturu i da ugibaju, pa ne bi htio riskirati. Znači neka dobra algojedačica od ribe...I uz to sam htio staviti još dvije ribe duh jer su mi se strašno svidile u pet shopu. I pitam ja lijepo kakve su one za akvarij, kaže prodavač super, mirne... Dođem doma, pogledam na net, vidim da narastu ogromne i da jedu manje ribice... Iako im je cool ono sa električnim poljem, one (nažalost) nisu za moj mali akvarij. Svđaju mi se i bicolori,pa bi li mogao uvaliti i još par tih ribica uz čistača? Znači dodao bi tri ribice još, bi li to bilo puno? Tražio sam po netu kako znati koliko ribica u koji akvarij,ali svugdje piše drukčije, negdje 5 L po ribici, negdje 1L po centimetru ribe....Negdje piše samo brojka po litraži, što mi je nekako najgluplje jer ako kaže da može ići 20 ribica, 20 neonki i 20 skalara recimo sigurno nije isto - logično da veće ribe trebaju više prostora, p ih automatski stane manje...
Znači ako mogu staviti još ribica, koliko i preporuka nekih neobičnih, ali miroljubicih. Sadašnja formacija mog akvarija je totalno peacfully okruženje. Neonke su raštrkane jer ih nitko ne dira, stakleni somići po danu su zblentani, samo lagano kližu vodom, a kreću u akciju noći... Corydoras je opićen i jedini tulumari noću i danju, a taj neidintificirani som je danju ispod stabla, a noću se odvaži i krene u šetnju. Svi su već zauzeli pozicije, tako da ne bi sad htio ubaciti neku imalo agresivniju ribicu da poremeti to. Akvarij izgleda prilično prazan, zato mi se čini da može uzdržavati još ribica, ali računam - bolje da pitam nego da nešto pogriješim...