Vidim da vas je ovo hladnije vrijeme pred zimu uspavalo kao i ribe . Na proljeće krećem sa novim projektom na gruntu "močvara/filter/rasadnik" pa molim da pokrenete svoje mudre i iskusne glavice i trgnete se iz polusna jer očekujem kritike i prijedloge . Imamo vremena sve do proljeća da oblikujemo i posložimo sve kako treba

Kada ulovim vremena skicirati ću kako bi to trebalo biti po mojem idejnom (ne završnom) nacrtu . Probati ću malo opisati pa ako shvatite shvatite ako ne onda čekajte skicu i biti će jasnije

Taj "bazen" će biti pozicioniran uz dužu stranu ribnjaka (na gruntu) , udaljen od ribnjaka nekih 80 cm (toliko je staza uz ribnjak) . Dužina oko 7 m i širok 2 m , bio bi i malo viši od razine ribnjaka (oko 20-30 cm) da se voda može prirodnim padom vračati u ribnjak . Oko pola površine bi bila klasična močvara dubine 30-40 cm napunjena sitnim šljunkom i zabiljena do jaja , primarna filtracija kako to i treba biti . Druga polovica bi bila nešto dublja 0,5 - 1 m gdje bi bile biljke (lopoč,lotus...) posađene u "torbama" i u miru bi rasle daleko od očiju mojih pajceka , na taj način bi uvijek imao matičnu biljku koju oni ne bi mogli dohvatiti . U taj dublji dio bi dolazila voda iz ribnjaka i trebalo bi izmisliti neku vrstu taložnika ili ne ? Slijedeći problem je kako pregraditi dio sa šljunkom od dubljeg dijela sa biljkama u torbama , treba spriječiti urušavanje šljunka u dublji dio ali pri tom ne začepiti protok vode kroz dio sa šljunkom . Kao i uvijek kvalitetna rješenja će biti nagrađena tako da će biti primjenjena

Još imam onaj gusti sok koji je Melek osvojio a nikada podigao pa mogu i to ugurati u nagradu

Nisam napomenuo da stavljam foliju pa i to uzmite u obzir .
Na slici je označeno gdje bi to smjestio .