Srpanj 21, 2025, 05:42:59 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Bučan Filter  (Posjeta: 1908 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline energyman

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 31
Bučan Filter
« u: Veljača 04, 2016, 09:01:31 prijepodne »
Pozdrav svima,

jučer sam počeo ciklirati jedan nano akvarij http://www.aquatlantis.com/index.php?id=32&tbl=registos. Iznenadio me filter koji je uključen u paketu. Zove se TC-200 http://www.aquatlantis.com/index.php?id=23&tbl=registos&crct=1 i proizvodi ga ista firma koja je napravila i akvarij.

Ono što me muči je buka koju proizvodi filter. Imao sam 3 akvarija prije ovog i nisu bili bešumni ali moglo se spavati uz njih. Ovo čudo se čuje na katu niže, a o spavanju da ne govorim :roll:.
Sad ne znam jel to zbog toga što je akvarij mali pa jače rezonira ili zbog nečeg drugog ali nešto trebam napraviti po tom pitanju.
Ako odnesem u dućan u kojem sam kupio set i kažem da je bučan, hoće uvažiti garanciju? :D Kako to ide zapravo sa filterima?

Probat ću popodne snimiti i video pa postati ovdje.

Offline VlatkoZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
Odg: Bučan Filter
« Odgovori #1 u: Veljača 04, 2016, 10:47:41 prijepodne »
Probaj ga rastaviti prema uputama i ponovno sastaviti. Pazi da svaki dio lijepo sjedne na svoje mjesto pogotovo impeler. Pregledaj jel sve dobro spojeno i na mjestu pa pusti u pogon. Ako ni to neće pomoći odnesu ga u trgovinu i reklamiraj.

Offline energyman

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #2 u: Veljača 04, 2016, 11:55:31 prijepodne »
Da, još nisam probao rastaviti filter ali morat ću svakako to probati. Jedna stvar koja mi je pala na pamet, pošto je to nano akvarij, svaki centimetar prostora je bitan, a meni nije teško napraviti vanjski filter, čak i imam opreme doma. Onda bi samo dvije cijevčice ubacio sa zadnje strane za uzimanje prljave i ubacivanje friške tople vode. Čitao sam tu po forumu da to funkcionira. Onda mi je svejedno ako je filter bučan pošto ću cijelu posudicu omotati u spužvu/toplinsku izolaciju i držati u komodi ispod akvarija.

Offline jagoda31551

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #3 u: Ožujak 03, 2016, 13:07:49 poslijepodne »
napravi kutijicu od stiropora na stijenku kutije iznutra poljepi spužve. stiropor i spužva su dobri zvućni izolatori.

Offline Ivica07

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #4 u: Ožujak 03, 2016, 15:51:24 poslijepodne »
Ja se nebi puno razmisljao... Uzeo filter (cak i cijeli set) i pravac trgovina... Na njima je da ili zamjena taj filter ili cijeli set... Greske se dogadaju na takvim stvarima (tvornicke) a posto se cuje to ima veze samo sa rotorom, ili nije dobar,ili nije sjeo kako treba... Gle pod garancijom je pa neka pogledaju...