Pozdrav,
Početnik sam i sorry na puno pitanja

Planiram kupiti akvarij (samo staklo) od nekih 35-40 L, prvenstveno za jednog betta borca te malo jato rasbora ili neonki, i tu bi jos bio jedan cistac, algojed, koji puž ( helena, jabučar ? )
Za biljke stvarno ne znam, jednostavne biljke tipa anubias uz nešto plutajuće ?
Poklopac ću sama napraviti od drva te dodati led lampu...naravno tu će biti grijač i filter...
Evo par pitanja

1.Znam da je betti najbolje samom, ali na netu sam pronašla dosta postova u kojima ljudi kombiniraju sa jatnim mini ribama koje nemaju leprsave peraje...dosta ljudi stavlja sa rasborama, pa čak i sa platijima....ja bi čisto uzela 6-7 rasbora uz njega jednog da popuni akvarij...
2. Možete li mi reći koje biljke su najbolje za ovakav akvarij, a da su jednostavne za održavanje te da li mi je bolje staviti supstrat, vulkanit...ili samo ispod šljunka staviti one tabletice ?
3. Ono šta me najviše muči trenutno je izbor filtera...volim mir i akvarij mi je blizu glave

I već danima na netu se trudim pronači najtiši filter...
Htjela bi unutarnji filter, koji je stvarno tih....
Dobila sam preporuku za Dennerle kutni filter ali on kao i većina malih filtera ima gore ovaj dodatak i ne znam da li to smijem potopit kad mi dosadne zvukovi vode ? Kad me nema doma lako to podignem da dođe više kisika u vodu...
Hagen Elite Stingray, Whisper 10 i, Eheim pick Up, KARLIE Multifilter Barracuda...
znaći nešto ovako da se može potopit...te da se može poodesit jačina...ako je to moguće...

Svaki savijet je dobrodošao