Srpanj 20, 2025, 20:46:10 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: co2 atomizer  (Posjeta: 942 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline PetarB

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Omiš
co2 atomizer
« u: Prosinac 09, 2015, 13:05:45 poslijepodne »
Pozdrav;
Kupio sam (ebay) jedan od onih difuzera koji stvaraju finu prašinu co2. Ako išta zmači onaj porozni dio je smeđe boje i stvarno je kompaktan tj rupice se ne vide golim okom. Kad spojim taj difuzer na sustav zaštopa mi protok co2 kroz sistem. Broj mjehuriča se smanji makar ne zaustavi u potpunosti a kroz difuzor prolazi minimalna količina co2. Skoro pa nevidljiva. Difuzor ima ono sigurnosno kopčanje da ne dođe do izljetanja cijevi ali nigdje drugo u sistemu ga nemam. Kolike su šanse da usljed povečanog pritiska dođe do pucanja nekog dijela sistema. Bubble counter je stakleni i nema onaj sigurnosni navoj nego je cijev za co2 samo navučena na njega. Imam li razloga za strah? Da napomenem kao izvor c02 koristim bocu a ne onaj diy sistem. Trenutno co2 u akvarij ulazi preko običnog staklenog difuzora koji radi bez problema tj membrana mu je očiti dosta poroznija!

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: co2 atomizer
« Odgovori #1 u: Prosinac 09, 2015, 18:38:37 poslijepodne »
pa pojacaj izlazni tlak, atomizeri trebaju bar 3-4 bara

Offline PetarB

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Omiš
« Odgovori #2 u: Prosinac 11, 2015, 08:01:12 prijepodne »
Pa dobro, povećati ću izlazni tlak sta bi trebalo potjerat co2 kroz membranu. Svejedno ako netko može odgovorit postoji li šansa od pucanja s obzirom da spojevi cijevi i elemenata nemaju onaj sigurnosni navoj. Jeli se kome dogodilo?

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Prosinac 11, 2015, 14:34:30 poslijepodne »
pa stakleni brojac bi trebao izdrzati 3-4-5 bara bez problema. A spoj....... u najgorem slucaju ces ga cut kad (ako) izleti van.