Kolovoz 14, 2025, 19:24:40 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Jedno pitanje ?  (Posjeta: 1234 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline aqua man

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Jedno pitanje ?
« u: Lipanj 19, 2006, 19:34:00 poslijepodne »
Molim vas da mi netko objasni koju obuku imaju trgovci u tim trgovinama sa kućnim ljubimcima? Ovo pitam radi toga što sam danas doživio toliko šokova u onih10 minuta provedenih tamo.Ribe hvataju kao da su otpaci i to sa šljunkom.A da ne pričam o ostalome.Molim se samo da ove ribe koje sam kupio prežive , jel im je to stvarno bio veliki šok. Kako nebi njima bio kad je i mene šokiralo.Ne vrijedi imenovati ni trgovinu jel to nićemu ne vrijedi ali eto otvorio sam taj post samo da si malo olakšam dušu jel me to stvarno pogodilo               .

Offline murk

• Punopravni član
Jedno pitanje ?
« Odgovori #1 u: Lipanj 19, 2006, 19:39:00 poslijepodne »
pojima nemam ali ovdje kod mene mogu reci npr. u zürichu su dobri a ovaj moj zidov u mom "selu" skoro pa nikakvu (maconose i malawi ciklide mi je prodao zajedno) ali ostalo mogu rec da nisu ni tako losi (pokrali bi te odmah). nisam do sada bas imao losih iskustava osim ovog zidova
tko zna zna, ko nezna dva

Offline _neno_

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Jedno pitanje ?
« Odgovori #2 u: Lipanj 19, 2006, 19:42:00 poslijepodne »

Sigurno nikakvu koja ima veze sa akvaristikom,poučen takvim iskustvom ja tražim da sam uhvatim ribe koje želim,prodavač se naravno ne buni već mu je drago da obavljam njegov posao,tako ti je to
nenoSisak

Offline XoFoX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
    • Zminj24 web site
Jedno pitanje ?
« Odgovori #3 u: Lipanj 19, 2006, 19:45:00 poslijepodne »
Oni koji imaju svoje Zoo shopove paze kako love ribe i paze kakve su im
ribe... Barem je tako kod nas u Istri jer postoji vrlo malo Zoo shopova
i svaka kuna im je važna...

Žminj/Istra/Hrvatska

Offline aqua man

• Punopravni član
Jedno pitanje ?
« Odgovori #4 u: Lipanj 19, 2006, 21:22:00 poslijepodne »
I ja sam se ponudio da uhvatim ribicu koju hoću ali mu to nije došlo izgleda do ušiju pa sam ga morao još i poućiti kako ju treba hvatati .Od sada ja više ne dam da mi oni hvataju nego ću kupiti ribicu samo onu, koju SAM uhvatim.

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
Jedno pitanje ?
« Odgovori #5 u: Lipanj 19, 2006, 22:16:00 poslijepodne »
Citat: _neno_

Sigurno nikakvu koja ima veze sa akvaristikom,pouèen takvim iskustvom ja tražim da sam uhvatim ribe koje želim,prodavaè se naravno ne buni veæ mu je drago da obavljam njegov posao,tako ti je to

ja takodjer, naravno ako mi dopuste... no vec me znaju svugdje jer idem u redovne vizite pa...

ima ih koji se kuze.. i to dosta.... no vecina nazalost i ne bas... no nemojmo biti tako kriticni.... ako jos neradite sjetite se ovoga pa kad pocmete raditi vidjet cete, mozda ima perfekcionista,... no kad tad cete nesto napraviti slampavo... doduse drugacije je kad se radi sa zivotinjama nego sa papirima ili tome slicno...
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
Jedno pitanje ?
« Odgovori #6 u: Lipanj 19, 2006, 22:18:00 poslijepodne »

Citat: aqua man
........ nego æu kupiti ribicu samo onu, koju SAM uhvatim.

bojim se kakvi su trgovci da ne vide u tome priliku da zarade koju kunu vise .....
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline aqua man

• Punopravni član
Jedno pitanje ?
« Odgovori #7 u: Lipanj 20, 2006, 12:14:00 poslijepodne »
Eto, nažalost je bilo posljedica, jedna mi je već uginula od silnih udaraca po staklu i lupanja sa mrežicom.ZAR TO NIJE ŽALOSNO.Još su sami rekli kako su doveli osobe strućne i to iz Zagreba da drugima pokažu kako se radi a baš ta osoba koja je od tamo stigla je sad napravila veliku grešku.      

Offline draz

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Jedno pitanje ?
« Odgovori #8 u: Lipanj 20, 2006, 12:23:00 poslijepodne »

Meni su u jednom našem velikom centru (svi znamo kojem) u neformalnom razgovoru sa prodavačem (ovaj put stručnim) rekli da neke vrste više neće nabavljati zbog, pazi sad, osjetljivosti.Pritom je govorio o Silver molly.Kao one su osjetljive na stalna izlovljavanja i guranje ruku u akvarij...

Pa ja bi ribu brže, i bez stresa, ulovio golom rukom nego oni mrežicama...
Bolje švert u ruci nego diskus na grani

Offline aqua man

• Punopravni član
Jedno pitanje ?
« Odgovori #9 u: Lipanj 20, 2006, 13:22:00 poslijepodne »
draz imaš pravo to sam i ja rekao a baš mi je ta i uginula a bila je zdrava jel dobro gledam koju uzimam.mislim na oštećenost peraja ,na ubrzano disanje itd.

Offline draz

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Jedno pitanje ?
« Odgovori #10 u: Lipanj 20, 2006, 13:25:00 poslijepodne »

Treba shvatiti da su oni (vlasnici shopova) samobiznismeni a prodavači samo ljudi "koji moraju raditi za jednog bogataša".Nema tu neke ljubavi prema flori i fauni nego je to isključivo izvor prihoda i profita.Ribe su za njih samo roba!
Bolje švert u ruci nego diskus na grani

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Jedno pitanje ?
« Odgovori #11 u: Lipanj 20, 2006, 13:56:00 poslijepodne »
ja nerazumijem vas ni bilo koje ljude koji se žale na trgovce pa ljudi imate li vi mozga .....ZA NOVCE S KOJIM KUPUJETE...možete zahtjevati što hoćete, da vam milo love ribice, da vam sipaju tekućinu proti stresa u vrećicu da vam odvajaju ribe itd itd....evo ja sam bio u pet centru i tražio da ja sam ulovim neonke a ne on, pa sam tražio jako veliku vrećicu sa puuuuuuuuno vode unutra jer su trebale ostati dugo unutra, pa sam tražio tekućinu protiv stresa itd itd...... eto sve sam dobio vjerojatno je onaj tko tamo radi mislio "kakav debilko" ali zaboli me kopriva šta on misli......i mene naguze kad mi dodju u trgovinu pa šutim......
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline chupo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Jedno pitanje ?
« Odgovori #12 u: Lipanj 25, 2006, 10:19:00 prijepodne »

Citat: draz

Treba shvatiti da su oni (vlasnici shopova) samobiznismeni a prodavaèi samo ljudi "koji moraju raditi za jednog bogataša".Nema tu neke ljubavi prema flori i fauni nego je to iskljuèivo izvor prihoda i profita.Ribe su za njih samo roba!
Nisi u pravu,kako može netko obavljati posao koji ne voli a k tome nema pojma o onome šta prodaje,mogao bi bar potruditi pa naučiti kak se zove koja riba a ne da mi kao jedan biser kaže za zebrice >one crno-bijele<.
Kod mene nema takvih problema čovjek stvarno zna šta prodaje a ako nešta trebaš nabavi ti ako može a ribe si možeš sam vaditi tak da sam biraš i poslije nemožeš kriviti trgovca ako si uzeo lošu ribu
Chupo/Sisak-Vrbovec