Odluka o setapu Tanganyike je došla zaista brzo, gotovo preko noći nakon što sam rasformirao Diskus tank i prodao Juwela 96.
Zalijepio sam (u stvari Grof je lijepio, hvala stari) novi akvarij, cca 135 litara. Podloga i stijene su morske (s plaže ispred Antimonove kuće), desetak dana topljene u slatkoj vodi i dodatno oprane. Od bilja unutra su dva komada Anubiasa i Aponogeton koji mi je jutros donirao Sparko.
Pošto se akvarij nalazi iznad kutnog kauča nisam imao gdje staviti vanjski filter pa sam ubacio unutarnji, Tetrin IN 1000 plus te Tetrin grijač od 150 W. Prva ideja za pozadinu je bila crni cetifix ali Antimon mi je ponudio jedan poster na kojem su stijene slične onima koje su unutra pa sam odlučio probati. Poklopac je original Juwelov.
Evo kako to izgleda pola sata nakon setapa. Voda još nije najbistrija ali obzirom da sam sve detaljno oprao nije se previše ni zamutila. Kad smo kod vode, pedesetak litara vode sam prebacio iz Stripijevog tanka te još nekih 10% iz svog Malawija kako bi se akvarij što skorije isciklirao
Mislim da će se ova gomila stijena lijevo dodatno nadograditi jer mi je ponestalo stijena ali sam im zato unutar gomile napravio lijepe tunele i rupe.