Srpanj 19, 2025, 19:13:56 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: HITNO!!!  (Posjeta: 1329 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dzemal_Sa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
HITNO!!!
« u: Lipanj 17, 2006, 20:01:00 poslijepodne »

U novim mrijesnim aq-ima poslije nekog vremena na staklu se pojavi kao bijela plijesan, neznam sta je (izgleda kao bjeli krug na staklu sa unutrasnje strane i jako brzo voda pobijeli, hm...)... Sa ovim nikad nisam imao problema sreca pa ste vi tu da imam koga pitati, jeste li imali slicno iskustvo ili da mi neko kaze o cemu je rijec.

Samo pozurite stizu mi ribe u srijedu, moram vodu mjenjati a imam vec i spremnih mrijesnih parova...

STA I KAKO DALJE....?
 [email protected]@hotmail.com

Nisam zgodan ali sam zato pravo nezgodan

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
HITNO!!!
« Odgovori #1 u: Lipanj 17, 2006, 20:35:00 poslijepodne »

mehanicki ukloni i ne diraj nista..

mozda ako imas ulij malo RO vode ili kisnice

koliko su se ciklirali akvariji?
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline Dzemal_Sa

• Punopravni član
  • **
HITNO!!!
« Odgovori #2 u: Lipanj 17, 2006, 21:12:00 poslijepodne »
Pa vidi tu voda stoji vec neko vrijeme aq-ji su u upotrebi vise od mjesec dana... neznam sta je rec do sada sam radio sa cestim izmjenama vode i to je ok ali nije to rjesenje, moram znati o cemu se radi... jer evo vec za 12-15 god bavljenja akvaristikom to mi se nije nikad desilo...

Offline nature

• Punopravni član
HITNO!!!
« Odgovori #3 u: Lipanj 17, 2006, 21:41:00 poslijepodne »

Citat: Dzemal_Sa
Pa vidi tu voda stoji vec neko vrijeme aq-ji su u upotrebi vise od mjesec dana... neznam sta je rec do sada sam radio sa cestim izmjenama vode i to je ok ali nije to rjesenje, moram znati o cemu se radi... jer evo vec za 12-15 god bavljenja akvaristikom to mi se nije nikad desilo...

ocito nije bitno "prirodi" koliko se netko bavi necim ... oprosti ali ocito je... ma i ja sam se prije bavio pa nakon nekoliko godina opet poceo i neke pojave prvi put vidio tako da ne mislis da se pravim pametan, naprotiv... sto vise skuzim to vise toga vidim da nekuzim

reko si netko vrijeme... daj mi reci konkretno koliko akvarija koji vremenski period je prosao da je on/i u funkciji (znaci filter(koji, nazrak, pumpu, koje medije..)u pogonu i voda u akvariju (pipovaca ili...)... dani tjedni) jeli cist akvarij samo voda i staklo ili... jeli bilo prije nesto u njemu ili je sve frisko (voda) ... i takve stvari...

najvjerojatnije se radi o nekoj "mikrobestiji" koja ako je nje malo ne predstavlja opasnost (po meni) no kao sto rekoh stvarno neznam o cemu se radi... fotkaj ako mozes ako ne odgovori na bar neka moja pitanja

Offline Dzemal_Sa

• Punopravni član
  • **
HITNO!!!
« Odgovori #4 u: Lipanj 18, 2006, 00:33:00 prijepodne »
Vidi radi se o 4 akvarija 50x40x50 samo staklo, vanjski filter (na motorni pogon)koji se kaci na staklo 450l/h neznam tacan naziv proizvodjaca, rasprsivaci... to je sve... a u jedan sam ubacio mangrov panj radi experimenta i cini mi se da nema plijesni... pa najvjerovatnije da cu u svaki ubaciti po jedan manji komad i to je to... taman i riba ce se bolje osjecati.

Offline nature

• Punopravni član
HITNO!!!
« Odgovori #5 u: Lipanj 18, 2006, 12:40:00 poslijepodne »

jesi uklonio tu pljesan... ? voda je vodovodna ili...? kakva je sad situacija.. iskoristi trazilicu na ovom sajtu... nazivali su to ljudi i bijela pljesan i paucina i svakako ... uglavnom ako je to to proci ce ... ja bi drzao te akvarija bez svijetla sve dok ribe ne dodju i filteri da rade konstanto... mislim da nece biti problema za ribe..

sretno..

Offline Dzemal_Sa

• Punopravni član
  • **
HITNO!!!
« Odgovori #6 u: Lipanj 19, 2006, 09:50:00 prijepodne »

Radi se o sljedecem koliko sam ja mogao ustanoviti, u aq u koji sam zakiselio vodu sve stima tako da cu uraditi i sa ostalima.... a voda jeset cesmovaca i filteri rade konstantno... fala Bogusad je sve OK nadam se da ce tako i ostati...

HVALA puno

Offline nature

• Punopravni član
HITNO!!!
« Odgovori #7 u: Lipanj 19, 2006, 12:30:00 poslijepodne »
ma jesam ti rekao.... moze ti se pojaviti i "bijela voda" nesto kao da ulijes mlijeko... to ti isto nestaje samonakon nekog vremena.. a sve ovisi o vodi...