Srpanj 23, 2025, 18:44:13 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Podešavanje filtera  (Posjeta: 1381 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline IvanaZG

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Podešavanje filtera
« u: Listopad 04, 2015, 19:22:48 poslijepodne »
Imam akvarij 54 l i Eheimov filter koji sam dobila s njim. Koliko sam ja uspjela prokljuvit nemogu na njemu podesit kojom jačinom "puše" , mogu ga samo usmjeravati lijevo i desno, a čini mi se da jako gura ribicu. Jel to normalno? Imam jednu malu orandu pa me zanima kako da ga namjestim da lakše ribica pliva oko njega? Mreška površinu vode, ali bez balončića, više se vidi kao da se površina lagano giba. Možda da ga stavim višlje?

Offline Modron_maze

• Punopravni član
Odg: Podešavanje filtera
« Odgovori #1 u: Listopad 04, 2015, 19:42:18 poslijepodne »
Neće joj ništa bit. Protok filtera će se sam od sebe smanjt kad se filter zaprlja. Malo pomjeri rema površini mlaz pa će pri dnu bit salbiji protok.

Offline IvanaZG

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Listopad 04, 2015, 19:44:36 poslijepodne »
A ok. Hvala  :)

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Listopad 04, 2015, 21:16:50 poslijepodne »
Ako je to onaj klasicni pickup filter (kockasti)  koji je isao uz eheima, on se moze podesiti, a to radis tako da onaj sivi dio odakle voda izlazi jednostavno podignes ili spustis, neznam kako je sad namjesten ali probaj.

Ako je protok toliko jak da gura ribu,a smanjiti ga ne uspijes, okreni ga da udara o staklo, prednje ili zadnje, tako ces malo smanjiti strujanje. Filter inace nije velika sreca, niti je jak, ali ako je riba dovoljno mala moze praviti probleme