TomislavKt ja sam ponosni vlasnik jedne takve "bare" od 50000L već 15 godina . U njoj se nalaze zlatne ribice za uzgoj , oko 40-50 velikih primjeraka (15cm+) i puuuuno malih koji su tamo privremeno . Bara je djelomično zasađena sa trstikom , šašom , perunikama i mekim šašom . Probao sam saditi i lopoče ali kod sušnih godina ono krepaju jer ostanu na suhom . U bari nema nikakvih pomagala tipa filteri ili pumpe , sve je ostavljeno prirodi da se pobrine oko svih detalja . Kako je ribnjak izvan Zagreba imao sam problema sa nestajanjem ribe od strane ptica , to sam riješio mrežom oko ribnjaka visine 2 metra a preko (krov) sam postavio par špaga da velike ptice ne mogu sletjeti unutra a male lastavice i ostale mogu doći piti vodu . Prije desetak godina sam ubacio nekoliko koi šarana koji su dosegli veličinu od 40 cm ali prilikom prve sušne godine su ostali vjerojatno bez kisika u plitkoj vodi i

. Kako ja tamo dolazim obično vikendom nisam uspio reagirati na vrijeme i odustao sam od uzgoja koića jer nemam kvalitetan izvor vode (bunar koji dijelim sa susjedom) sa kojim bi nadopunjavao vodu tijekom sušnoga perioda . Sa zlatnima nemam takvih problema jer su manje osjetljive na takve situacije i toleriraju moje kašnjenje od par dana sa friškom vodom . Bilo je par ekstremno sušnih godina kada sam morao vaditi sve ribe van i privremeno ih staviti u kace (velike posude sa vodom) ali to je prilika za detaljan pregled i selekciju riba te provjera točnog brojnog stanja rasplodnih jedinki . Da rezimiram , ako si blizu ribnjaka u sušnim periodima možeš na vrijema reagirati sa dotokom vode ili vađenjem riba iz ribnjaka , to mi je jedina mana takvog ribnjaka , sve ostalo funkcionira kako priroda odredi (pozitivno). Možda sam ovo trebao pisati u seriji kroz cijelu zimu da ne umre tema