Kolovoz 08, 2025, 11:26:31 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ajmo skroz ispočetka, ha?  (Posjeta: 14562 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Ajmo skroz ispočetka, ha?
« Odgovori #50 u: Prosinac 19, 2006, 15:15:00 poslijepodne »
Acclimol proizvođač JBL od 100ml je to je i više no dovoljno. To sredstvo možeš stavit kad budeš šta radio po ag a ribice su unutra. Ja znam stavit kad dokupim još koju biljku. Tad moram ruke u ag jadne bibice lete na sve strane pa stavim malo sredstva da se smire da ne dobiju stres. Bolje mi to nego poslje lječit od "točkica" i šta sve ne.

Offline tonza

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #51 u: Prosinac 20, 2006, 08:38:00 prijepodne »
Jupiiiii, nemoram kupovati bilje....dobiti ću besplatno.

Jupiiiiiiiii      

Hvala E1
<><  
 ><> <><

Offline tonza

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #52 u: Prosinac 20, 2006, 09:22:00 prijepodne »

Ovako bi ja da izgleda akvarij moj. Sve imam, osim biljaka. (Ok ok, nacrtano nije ni približno ko pravo, ali moram skinut slike s moba, a nisam uzeo kabel.)
<><  
 ><> <><

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #53 u: Prosinac 20, 2006, 09:53:00 prijepodne »
Pa kud kamenje skkkrrroz naprijed pa u tako reč ag staklo tako blizu da napičiš.

Offline tonza

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #54 u: Prosinac 20, 2006, 09:54:00 prijepodne »
Ma to tako izgleda na slici, nije baš točno tako kako izgleda...budeš vidjela kada stavim prave slike
<><  
 ><> <><

Offline tonza

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #55 u: Prosinac 20, 2006, 09:56:00 prijepodne »
A kamenje ti je u biti otraga...to sam nactao tako da se vide svi elementi koje trenutno imam u akvariju..osim biljaka kako sam već rekao.
<><  
 ><> <><

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Prosinac 20, 2006, 10:00:00 prijepodne »
ok, ok kolega pardonček onda

Offline tonza

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #57 u: Prosinac 20, 2006, 11:25:00 prijepodne »
Pitanje.

Na panju ili drvu, kako se to već zove, pojavile su se neke bijele točkice??? Što bi to moglo biti i dal je to normalno.

Panj se je kuhao 30 minuta prije no što je stavljen u akvarij.
<><  
 ><> <><

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #58 u: Prosinac 20, 2006, 12:09:00 poslijepodne »
Mislim da znam šta je, samo reci dali je onako bjelkasto sluzasto? jer meni je bilo to i po šljunku i drvetu. Ako je to šta mislim onda je to plijesan i to je sasvim normalna pojava. Sindrom novoga ag to če proči samo od sebe samo treba vremena i ništa više.

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Prosinac 20, 2006, 12:11:00 poslijepodne »
Ako ti voda bude žuta da ne misliš šta je sad to je isto normalno. Meni je voda bila žućkasta kao da se netko popiškio u ag. I to žutilo zna potrajati po par tjedana to je sve ok i samo prođe od sebe i ne smeta ribicama niti žutilo niti plijesan sve je to sasvim ok. Žućkasta mislim od panja, govorim o panju da se ne prepadneš.Edited by: duda

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Prosinac 20, 2006, 12:16:00 poslijepodne »
Možeš slobodno stavit malo hrane za ribice ali samo koji listič ma 2 lističa i to smrvi među prste i ubaci u ag .Ta hrana da malo protruli i time malo ubrza cikliranje. i svakako provjeri malo testerom vodu prije nego ubaciš ribice da ne bude poslje belaja. Pomor od čega? kako? zašto? tako da odmah središ ako šta ne valja prije nego bibice dođu.

Offline tonza

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #61 u: Prosinac 20, 2006, 12:32:00 poslijepodne »
Skužio sam da mi se boja vode promijenila, ali nisam baš na to nikako reagirao, jer sam već i pročitao, negdje na forumu, da od drva, voda dobije smeđu nijansu.

Samo su me te mrljice malo mučile.

Baš malo pričam sa Emanuelom1 što se sadnje biljaka tiče, pa jedino me muči kak to da obavim kad je voda već unutra i ciklira već 17 dana, ako sam točno brojao.

U tjednu poslije nove godine idem po ribice, vjerojatno ću za početak uzet 5 neonki, možda i nekog čistača..., onda dalje opet neku mirnu otprnu.

Grijač mi je na 28*, valjda je to ok, jučer sam ga uključio.

<><  
 ><> <><

Offline tonza

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #62 u: Prosinac 20, 2006, 12:41:00 poslijepodne »
Eh sad, nisam baš isprobavao kakve su točkice, Skužio sam samo da se love po drvetu (u pijesku nisam ništa vidio...) budem pogledao bolje, nije mi ni palo na pamet da gledam.

Čim dođem doma, ubacujem hranu kako si predložila...

<><  
 ><> <><

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #63 u: Prosinac 20, 2006, 13:23:00 poslijepodne »
Temparatura treba bit 25 najviše 26 ovo je previše. Slobodno ga stavi na 25 i čekaj da se to malo ustali mislim temparatura. A šta se tiče hrane za bibice kako ih ja od milja zovem samo malo hrane PAZI nisam rekla da natrpaš hrane da pluta po vodi i da šakom i kapom pada na dno. Samo jedno 2 lističa suhe hrane smrvit kroz prste i ubacit i ne više od toga. To sam ti več i gore napisala samo malo još jednom ponavljam. A šta se tiče sadnje: ljepo češ ti to posadit bez brige samo malo trua i pažnje i nema frke. Uzmi jednu ČISTU plastičnu kantu i isključi grijač, i filter da ne pregori kad se voda izljeva i izlij te vode iz akvarija u plastičnu posudu a koliko? pa eto toliko da možeš sadit da ne pljuska voda kad su ruke u ag. A to je? pa jedno cca 30% izlij ili 2 kante manje ili jednu veču pripremi. I kad si izlijo tu vodu sadnja može počet. Kako' prstićemnapravi rupicu u podlozi i unutra pikni biljku i to potrpaj samo ne pritišći dole jako da ne polomiš tj oštetiš korijen i tako sljedeču biljku. Kad si to obavio onda fino tanjurič na podlogu i ljevaj tu vodu iz kante da bude usmjerena prema tanjuriču da ne uzburkaš tj ne iskopaš podlogu ljevajuči.

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Prosinac 20, 2006, 13:30:00 poslijepodne »
I kad to uliješ mislim vodu uključi grijač kojeg si stavio na 25 najviše26 i uključi filter i to je to. Tekuče gnojivo ne bar, bar ne prvih 15 dana, ja nisam 3 tjedna stavljala.

Offline tonza

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #65 u: Prosinac 20, 2006, 13:49:00 poslijepodne »
Čekaj, što mi onda ne treba podloga za biljke??? Jer nemam nikakvu podlogu osim kamenja. A i kupio sam podlogu.

I slobodno se ti ponavaljaj, bar će meni bolje u glavu sjest. Ništa to ne smeta.
<><  
 ><> <><

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #66 u: Prosinac 20, 2006, 16:33:00 poslijepodne »
Ja mislila da si ti stavio podlogu. Ops nismo se razumjeliPa kud si ljevao vodu u ag kad nisi stavio podloguNemožeš podlogu samo sad tako istrest ko iz vreče da tako velim. Lijepo dragi kolega vodu van jer budeš li sad stavio substrat na več pun ag vode pa šta če to bit? Pa živo blato, prljavština, mutnoća kad bi se ta voda izbistrila za boga miloga. Nađi ili kupi plast kante izlij vodu i stavi substrat. Substrat ne prati niti prokuhavati ništa njega direkt u ag. Samo prije ga staviš vodu van izlij možeš i u kadu stavit vodu iz ag. Samo kadu dobro operi u čistoj vodi NE S DETERÐENTIMA NITI ALKOHOLOM operi je u vručoj vodi kadu i izlij vodu u nju. Potom stavi na dno ag malo šljunka tek da pokrije dole staklo šljunak mora bit opran i to dobro i kad si stavio malo šljunka samo ponavljam da pkrije dno ag onda stavljaj supstrat ali tako da ti bude blaga kosina tj da lagano pada prema naprijed. Znači da bude malo deblja podloga ozada to vrijedi i za šljunak. i onda stavit tanjurčei pomalo sipat vodu iz kade ili kante di si več je stavio po tom tanjuru sipat da ne razruješ podlogu. Ulij jedno 30% vode i sadi bilje opisala sam kako i kad si posadio nalit ostatak vode u ag i uključit grijač na 25 -26 i uključit filter i nek piči. Kad si ulijo vodu sredio filter , grijač svjetlo zbog bilja nek upaljeno bude 12 sati obavezno. I nakon par dana stavi malo 2 lističa suhe hrane smrvljene. Ne odmah nakon par dana.

Offline tonza

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #67 u: Prosinac 21, 2006, 08:19:00 prijepodne »

Eto to je sada moj novi akvarij. Jučer sam do 3 ujutro to slagao. Dok sam maknuo vodu, pa šljunak, pa postavio podlogu, pa ponovno stavio šljunak, pa onda namjestio stvari, pa posadio bilje....joj....i onda idem izmjeriti ph vode (kupio tester...), pa otkrijem da je ph vode way tooo much 7,5 po testeru. Sada opet moram u kupovinu...joj...

E i imam opet pitanje. Sada kada akvarij ciklira 19 dan (konacno izbrojao), dal treba promijeniti onih 20 % vode?
<><  
 ><> <><

Offline tonza

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #68 u: Prosinac 21, 2006, 08:21:00 prijepodne »
Joj, zanemarite pitanje...pa jučer sam promijenio pola vode....c-c-c....ipak me ovo rano buđenje malo smotalo.
<><  
 ><> <><

Offline tonza

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #69 u: Prosinac 21, 2006, 08:22:00 prijepodne »
eh...

I još jednom zahvala E1 na biljkama....  
<><  
 ><> <><

Offline Emanuel1

• Punopravni član
« Odgovori #70 u: Prosinac 21, 2006, 09:52:00 prijepodne »
Super izgleda! Bit će ludilo kad se malo razraste!
Zagreb

Offline PIRANARAB

• Novi član
  • *
« Odgovori #71 u: Prosinac 21, 2006, 20:52:00 poslijepodne »
ljudi.... novi sam i ovako ide moja prica

kupio sam akvarij od 450lit i u njemu sam nastanio pirane.2 kom pacu i 4 male.evo i par slika sam poslao.ali mislim da sam nesto pogrijesio u pripremi akvarija.prvo htio bi staviti biljke unutra a nisam stavio humus odnosno podlogu ispod sljunka, pa onda mi je voda uvijek mutna nikako da se razbistri, tako da sam odlucio isprazniti ga nanovo posloziti i sve dobro oprati.ribe cu prebaciti na par sati u neke kante i sve to napraviti. prvo cu kupiti sve sto mi fali od biljaka zemlje i preparata i onda na posao.od opreme imam filter SACEM MARATHON od 1000 lit-h SERA grijac od 300w.

pitanje filter mi ide keramika vata i ugljen.kako se pravilno slazu te stvari u

njemu? ja sam stavio 1 vata 2 ugljen 3 vata 4 keramika 5 vata

i sto mislite o mome misljenju da sve napravim ispocetka????' uh

Offline exodus

• Punopravni član
« Odgovori #72 u: Prosinac 21, 2006, 21:06:00 poslijepodne »
voda ti je možda mutna zbag drveta,jer onodaje smeđkastu boju
Vk

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #73 u: Prosinac 21, 2006, 21:12:00 poslijepodne »

Ako su piranice biljojedi popapati če biljčice. A voda zna bit žućkasta od drveta to je sasvim ok i ribama to ne smeta. Meni je bila isto voda žuta da oprostiš kao da mi se netko ispišao u ag. To zna potrajati tjednima ali prođe samo strpljenja i strpljenja i proći će. A podlogu dole tj substrat za bilje i ne moraš stavljati jer ima veoma finoga bilja koje može uspjevati i bez substrata. Kojem je dovoljno 1 tjedno tekuče gnojivo dozirati. No sve ovisi dali su piranice biljojedi?

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #74 u: Prosinac 21, 2006, 21:33:00 poslijepodne »
Nadam se da si šljunak dobro oprao. Ako su biljojedi ima biljka jedna koju piranice jednom kolegi nisu dirali to je Anubias barteri varijacija Angustifolia. I zasadio je anubias nanu za nju če vidjet hoče li je smazati. Ove biljke možeš zasadit u šljunak a možeš ih vezati za drvo i/ili kamen. Samo ako se odlučiš za koju biljku obavezno dobro očisti od spužvice kod korjena pazeči da korjen ne oštetiš i dezinficirati i poslje isprat lagano i podrezat korjenčiče samo malo.