Srpanj 27, 2025, 17:26:26 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: ULAZAK U ODABRANO DRUŠTVO  (Posjeta: 5812 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Histri

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
ULAZAK U ODABRANO DRUŠTVO
« u: Rujan 02, 2015, 14:19:50 poslijepodne »
Da  vam se predstavim dragi moji ljubitelji akvaristike . Ime mi je Saša iz Pule sam i imao sam akvarij od 200l, da dobro ste pročitali imao sam akvarij od 200l, do sinoć oko 2-3 u noči kada  je odlučio da bi Diskusi mogli plivati po dnevnom boravku. Srećom nije se razletio u komade samo je počeo puštati na cca. 10 cm od dna i to veoma kvalitetno. ne trebam spominjati kako mi je djevojka reagirala kad je jutros stala u vodi   :'( .  uglavnom probao sam malo zaustaviti curenje tako da sam dobro obrisao i sušio sa fenom za kosu i probao zalijepiti sloj novog silikona preko da drži barem dok mi ne stigne novi akvariji , ali ne ide čak mi se čini i da sad još više curi. AKO IMATE KAKAV SAVJET KAKO ZAUSTAVITI CURENJE BAREM DO SUTRA UJUTRO KADA BI MI TREBAO STIĆI NOVI BIO BI VAM ZAHVALAN

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: ULAZAK U ODABRANO DRUŠTVO
« Odgovori #1 u: Rujan 02, 2015, 14:25:12 poslijepodne »
Ako curi malo,kroz kakvu rupicu, mozes pokusati s ca ljepilom, u gelu, dobro ga natiskati na taj spoj, u vise slojeva, par minuta susenja izmrdju slojeva. Ne moras susiti to mjesto,moze i na mokro.

Ali to je ono...zakrpa, upitne ucinkovitosti. Kad se osusi a ako imas silikona, i komad stakla, zaljepi ga kednostavno preko spoja, dobro zasilikoniraj. Ruzno je, ali ce drzati, a ljepilo ce sprijeciti da voda dodje na friski silikon fok se ne osusi

Offline blacktihi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #2 u: Rujan 02, 2015, 15:04:24 poslijepodne »
Odi lijepo kod Delbi-ja u Happy Zoo i objasni mu kakva je stvar. Diskuse ćeš najvjerojatnije držati kod njega dok ne popraviš akvarij, a onda lijepo pozofi čofeka na pifo i ćevape kada prođe panika i problem rješen  :up:...

Offline Histri

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Rujan 03, 2015, 08:03:20 prijepodne »
Jučer sam bio kod Delbi-ja uzeo sam komplet novi akvarij ,obećao mi je da isporuku danas pa se veselim njegovom pozivu. Što se tiče puštanja vode iz starog tanka valjda ono što sam drmao sa silikonom malo je urodilo plodom jutros samo lagano slini, jedan običan ručnik zaustavio je curenje po podu. 

Offline Histri

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Rujan 04, 2015, 13:43:42 poslijepodne »
Eto jučer po dogovoru Delbi me zvao i dao mi novi Juwel  Rio 300.
Cijeli dan sam drmao po njemu da ga složim slikam i pohvalim se, ali voda u njemu još uvjek je mutna tj bijela (a na slici još i više pa mi je glupo objavljivati slike). Takva stvar već mi se dešavala radi tvrdoće vode u Puli međutim kroz par sati to bi se riješilo. Sada je već prošlo više od 20h da je voda u njemu , a još je mutna Stavio sam cijelu bočicu Clynol-a pa sada čekam da on malo odradi.
Ako imate kakav savijet da ubrzam proces bio bi vam zahvalan.
E da Filtracija je original unutarnji filter za ovaj akvarij i vanjski kanistarski JBL CP 900

Offline blacktihi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #5 u: Rujan 04, 2015, 17:00:46 poslijepodne »
Zamjeni filtere... U starom akvariju imas filter koji ima dovoljnu kolicinu bajterija da moze odrzavati stabilnu situaciju u starom tanku. U novom tanku, imas novi filter koji jos nije na sebi nakupio dovoljnu kolicinu bakterija da moze akvarij drzati u stabilnom stanju (reklo bi se da filter nije zacikliran)... Eventualno u vodu mozez dodati neki od preparata za brze cikliranje... Ako nemas doma trk po to i kroz dan dva bi voda trebala biti kristalno cista

Offline Histri

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Studeni 07, 2015, 11:21:41 prijepodne »
poštovani ljubitelji akvaristike :) , Kao što znate ponosni sam vlasnik Juwela 300 evo sad već nekih 2 mjeseca.
Da ne duljim imam problem sa biljkama. Prije jedno 15-ak dana došlo je do promijene. Vallisneria počinje da trune pri vrhu jednostavno postane smeđa i pukne , zanimljiva stvar je što nije prestala da raste tj. stalno se širi i imam brdo malih biljčica sa strane matičnog korijena. Jednom sam je skratio nije pomoglo. od drugih biljaka imam 2 anubiasa apsolutno nikakvih promijena na njima jednom tjedno cca bace novi listić stari listovi ne padaju , ne žute sve 5. Slijedeća je cryptocoryne moehlmannii kupio sam 4 komada danas ih imam 10, a mogao bi barem još 2 busena napraviti. napale su je alge i kada je taknem prstima nemam onaj kruti osjećaj biljke već kao da je trula. u 2-3 dana požutilo je  10% lišča na to sam odstranio nakon toga više nije ni jedan.

Od novih biljaka imam jednu crvenu i jednu zelenu cryptu ne znam točno kako se zovu danas su ušle u akvarij

Biljke koje su nestale: cabomba americana stavljena u akvariji prije jedno cca 45dana 5-6 dana stagnacije počela rasti i narasla jedno 5 cm, pa onda u naredna 5 dana  kompletno se raspala izvađena i bačena.

Gnjojene Ferropol 24, 8 kapi na 350 l vode svaki dan
Temperatura 28 C
PH 6,8
KH 12
Cl2 mg/l   0
NO2  0
NO3 25

Fauna:
2X Diskusi
10X Rhodostomus
13X Neon tetra (Neonka)
7X  Neon tetra (Neonka)  crna
4X  Nerite
1X  tylomelania
1X  acitrus

Filtracija : JBL CP 900 i Bioflow 6
rasvijeta 2X 54W  ujutro od 06-08 i navečer od 17-24

Offline Duda 1980

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski  
« Odgovori #7 u: Studeni 07, 2015, 17:17:13 poslijepodne »
poćni dodavati i makro gnjojivo jer ovo što dodaješ je mikro, imaš li hranjivu podlogu ako nemaš savjetovala bi ti da uzmeš gnjojivo u kuglicama ili štapičima pa zabodeš uz korjenje biljki

Offline Histri

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Studeni 07, 2015, 23:08:32 poslijepodne »
Imam hranjivu podlogu od JBL-a , a za makro gnjojivo što preporučuješ?

Offline Duda 1980

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski  
« Odgovori #9 u: Studeni 11, 2015, 08:15:37 prijepodne »
Makro gnjojivo potraži ovdje na oglasniku ili na njuškalu ja bi ti savjetovala da gnjojiš po PPS formuli pa takvu mješavinu kupi ( dolazi kao prah koji zamješaš sa 1 L destilirane vode a dozira se 1 ml na 40 L svako jutro prije paljenja svjetla)

Offline Histri

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Prosinac 13, 2015, 18:41:26 poslijepodne »
Da li netko zna gdje bi mogao nabaviti Snow wight i yellow lemon diskuse

Offline Histri

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Prosinac 29, 2015, 19:38:52 poslijepodne »

Offline Histri

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Svibanj 30, 2016, 21:59:36 poslijepodne »
Imam jedno pitanje vezano za rasvjetu u akvariju.
Znaći kao što je već rečeno u postovima ranije imam Rio 3oo sa original rasvjetom 2 modula sa po dvije T5 od 54W.
Radi mi samo jedan modul jer su u tanku diskusi međutim i to je prejaka rasvjeta znaju povremeno bježati  u  mračnije dijelove tanka , E sada htio  bi još malo smanjiti rasvjetu pa sam razmišljao o Led rasvjeti međutim skupa mi je, pa sam uzeo najjeftiniju varijantu  omotao sam T5 sa aluminijskom folijom za domaćinstvo međutim sada nisam siguran dali je to ispravno dali će alu folija pustiti nešto u tank pa uništiti tank ili pak manje bolno da uništi T5.

kakva su vaša razmišljanja ili pak saznanja

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #13 u: Svibanj 31, 2016, 08:33:40 prijepodne »
Imam jedno pitanje vezano za rasvjetu u akvariju.
Znaći kao što je već rečeno u postovima ranije imam Rio 3oo sa original rasvjetom 2 modula sa po dvije T5 od 54W.
Radi mi samo jedan modul jer su u tanku diskusi međutim i to je prejaka rasvjeta znaju povremeno bježati  u  mračnije dijelove tanka , E sada htio  bi još malo smanjiti rasvjetu pa sam razmišljao o Led rasvjeti međutim skupa mi je, pa sam uzeo najjeftiniju varijantu  omotao sam T5 sa aluminijskom folijom za domaćinstvo međutim sada nisam siguran dali je to ispravno dali će alu folija pustiti nešto u tank pa uništiti tank ili pak manje bolno da uništi T5.

kakva su vaša razmišljanja ili pak saznanja

folija nista ne otpusta, nemas problema
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
« Odgovori #14 u: Svibanj 31, 2016, 11:02:52 prijepodne »
otpustit neće ali kao što piše "omotana" folijom znači priljubljena na taj način lampa radi pod večom temperaturom što znamo iz iskustva REEF da takve lampe krače traju i nemaju 100% učinak izboja svjetla!
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline Histri

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Svibanj 31, 2016, 16:23:16 poslijepodne »
ok hvala vam puno