evo, jos jedan pocetnik....
znam da vam nas je vec pun kufer, no sto ces.... ;(
Necu pitati ono sto je vec 100 puta pitano i odgovarano, nego ono sto je samo par puta pitano...
RASVJETA:Da li mora biti neka posebna i po cemu je posebna ? Kelvinaza, boja svijetla... ??
Ako da, koliko kelvina mora biti boja svijetla ?
da li je ok obicna stedna zarulja, imam raznih "toplota" od cool white, day light i sl..
da li svjetlo mora gorijeti stalno ako imam recimo samo karase ili zlatne ribiceza pocetak, bilje jos nisam nabavioi dovoljno svijetla (akvarij je na prozoru s unutarnje strane gdje je temperatura ujednacena kroz dan i noc u nekim granicama u skladu sa zdravim razumom a svijetla dovoljno kroz cijeli dan) ??
MATERIJALI:koji materijali su stetni a koji ne za akvarij ?
Gips, beton, koji silikoni, ljepila, pleksiglas, boje, kamenje... ??? Naime htio bih napraviti neke ukrase, 3D podloge pa me zanima sto mogu koristiti a sto ne...
Kakvi filteri postoje, s obzirom na princip funkcioniranja kod nas u trgovinama ? Kupio sam za pocetak neki jeftinjak no ima samo gumenu spuzvicu za koju mi se cini da ima preveliki raster, ja bi nesto gusce.... Ima unutra mjesta za popuniti, pokusao sam obicnom vatom iz prve pomoci, no pregusto je... Citao sam za aktivni ugljen ? Gdje se moze kupiti u Cakovcu, Varazdinu i okolici ???
Na brzinu sam se dokopao 2 karasa i 8L akvarijcic+prijeopisani filter sa mogucnoscu pumpanja zraka, pa dok ne napravim nesto vece (60-100L) uzivam u veseloj igri 2 narancasta stvorenja ....
RIBE:Koliko im smeta buka filtera, koliko svjetlost, koliko vanjska buka, recimo tv, radio, ja i meni slicni... ??
KEMIJA:Vidio sam po forumima da se spominje "nesto" za tretiranje vode. Sto, gdje, zasto ???
Uskoro idem sl*gati novi akvarij, znaci svojih 60-100L pa bih molio nekog da mi opise ukratko kompletan postupak, ili da link gdje je to opisano.
Nadalje, kako najvise sve volim napraviti sam, ako imate kakve linkove sa "uradi sam" savjetima, ili kako se to na lijepom Hrvatskom kaze "DIY", moze i na Engleskom, posaljite, da sad ne pretrazujem unedogled po netu....
hvala svima koji ce mi pomoci