Bok,
ako imas priliku upogoniti co2 to bi ti bilo najbolje, ako nemas co2 onda obavezno si uzmi easycarbo ..s tim isto mozes spricat po algama ...mozes staviti duplu doze od one sto pise ali ne vise.
Ja ti radim ovak i ne bojim se algi, tj. kada se ulijenim i ne gnojim ili zabrijem pa cesto mijenjam vodu i ne gnojim

tj. razje.. balans u vodi pa alge krenu ..od cijano pa do tockaste .... ili skuzim da je bilje malo stalo rasti ... a testovi skupi ...
Resetiram akvarij :
promijenim 50% vode
dodam 10ppm nitrata
dodam 0.5 fosfata
dodam 10ppm kalija
drugi dan dodam mikro ili navece taj dan
treci dan opet 50% vode van i opet dodam isto
tako da 3 dan otprilike imam 20ppm nitrata, 1ppm fosfata i 20ppm kalija ( ok je 15-30 nitrata, 0.5 -2 fosfata i do nekih 30 kalija) cca ako budes u tim okvirima i koristis easycarbo neces imati algi
Koristim sve od EasyLife-a proizvode a u potrazi sam sad za makro da si sam slazem, ko prodaje?

Koliko su ti stare lampe? mazda trebas nove ..isto tako ako si nesto mijenajo po pitanju rasvijete, dodavao oduzimao , mijenjao boju itd. alge znaju buknuti ali bi se trebale smirit nakon mjesec dana ... ja bi sve vratio kako je bilo da dodatno ne sokiras bilje s tim forama, jer najbitnije od svega je da niceg ne fali od gnojiva i da ne mijenjas rasvijetu stalno.
Uglavnom ako imas cijano , vjerovatno ti je u jednom trenutku akvarij ostao bez nitrata i prema mom iskustvu cak i da si isti tren dodao nitrate one ce ostat nekih max mjesec dana i lagano nestati, isto i za tockastu niski fosfati , morat ces ju strugat ili nabavit ancistrusa ili nesto drugo kaj jede alge..
Mislim da ti je akvarij ostao bez makro-a , a to ti je super jer mozes pojacati hranjenje ribica bez straha da ces imati previse nitrata

fuckas ti pps pro ili ne kad neznas koliko cega imas u vodi i koliko se cega trosi pa da znas dozirati
nemam ja nikaj protiv pps, ei itd. ali to ti je sve generalno ..otprilike ..mozda ...ehh...
Po mogucnosti omekanis vodu, malo destilirane ili RO vode bi bilo super , ali opet samo ako to mozes stalno raditi , 50:50 pipovaca:RO , da ti ispadne cca ~4-5-6KH ...
Provijeri filtere i isperi ih la-ga-no, tek toliko, ako ces mijenjti vodu onda ih pusti barem tjedan dana takve kavi jesu pa tek onda ih prekontroliraj i malo properi...
pa za nekih tjedan dana opet promijeni 50% vode i dodaj 10, 0,5, 10 s ciljem da si uvijek otprilike na istom sa makro
racunaj jedno 3-4 tjedana ce ti trebati da se rijesis algi bez c02 ili easycarbo ce ti biti puno teze tj. duze ce trajati ali ce doci u red
good luck