Srpanj 06, 2025, 21:39:58 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Narudba preko eBaya  (Posjeta: 2562 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ivica07

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Narudba preko eBaya
« u: Listopad 19, 2014, 13:50:07 poslijepodne »
Narucio bih ovaj manometar pa me zanima dali bi bilo problema sa carinom kada dode ili da mi neko kaze kakva su iskustva sa narucivanjem..
http://m.ebay.com/itm/NEW-Basic-AQUATEK-CO2-Regulator-with-Integrated-COOL-TOUCH-Solenoid-/330924682316

Offline kinggo

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Narudba preko eBaya
« Odgovori #1 u: Listopad 19, 2014, 15:32:29 poslijepodne »
nema problema, carinu ces platiti jer je to iz USA. Trazi nesto sto je vec u EU.

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #2 u: Listopad 19, 2014, 18:20:16 poslijepodne »
Čini mi se da se do 100eura ne plaća carina.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 19, 2014, 18:45:14 poslijepodne »
pardon, mislio sam na PDV.

Offline Ivica07

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 19, 2014, 21:51:48 poslijepodne »
Vise mi se isplati uzeti to + pdv a,nego kod nas narucivati...

Offline Beri

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #5 u: Listopad 19, 2014, 21:59:39 poslijepodne »
Platit ćeš carinu i pdv na taj iznos pošto nije iz naše EU. Na auto bi platio još i porez.

Offline Ivica07

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 22, 2014, 15:08:51 poslijepodne »
Sta mislite o ovome???http://m.aliexpress.com/item/1621620899.html?productId=1621620899&productSubject=220V-CO2-Gas-Regulator-flowmeter-M12x1-outlet-thread-for-MIG-Welding-Machine&tracelog=wwwdetail2mobilesitedetail

Offline Ivica07

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 22, 2014, 15:09:48 poslijepodne »
Rekao mi je decko preko koga bi uzeo da se ne bojim za carinu i pdv jer je cijena ispod 1000 kn

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 22, 2014, 15:17:15 poslijepodne »
gle, kad kupujes tak nesto onda gledaj da to valja a ne koliko kosta. Znam da lova ne raste na drvetu ali CO2 koji nije ispravan je smrt za ribe.
Ne velim da ovaj ne valja ili da je svaki kod nas u ducanu super. Smetja ima svugdje i da zato pripazis.

Offline čiovo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #9 u: Listopad 26, 2014, 01:26:00 prijepodne »
Sa dugogodisnjim iskustvom kupovine s ebay na iznos od 80 usd male su sanse da ces platit carinu, pdv neces sigurno.
Kako kinggo pise trebas povesti racuna o proizvodu, posto samo gledas sliku moras znati kako promatrati proizvod na ebay, ali iz mog osobnog iskustva 99,99% stvari na policama nasih ducana nades za pola cijene na ebay.

Offline Monstrum

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
"When I die bury me upside down, so the world can kiss my ass."

Offline Kankoran

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #11 u: Listopad 26, 2014, 11:39:48 prijepodne »
Čuj na tom linku kaj si poslao uz 79,99$ za uređaj piše mi shipping 28,51$ i takse 21,48$.
Ispalo bi da na 80$ vrijednosti robe imaš 50$ troškova dostave.

Offline nvituli2

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #12 u: Listopad 26, 2014, 19:29:00 poslijepodne »
Svi paketi koje naručite na ebayu i dolaze iz zemalja koje nisu u eurooskoj uniji, prolaze postupak carinjenja, što podrazumjeva provedbu carinskog postupka (dakle postupka kojeg provodi Carina kao ustanova, odnosno njezini djelatnici), a ne puko obračunavanje carinske stope na konkretni paket.
Ako carina smatra da je roba vrijednosti veće od 165 kuna (ili 345 kuna ako vam paket šalje privatna osoba i označi kao dar, odnosno gift), dobit ćete poštom na adresu dostave paketa poziv za dostavljanje računa carini (taj ćete poziv poštaru platiti 9,5 kuna)
Ako carina nakon što se joj poslali račun ocijeni da ste dužni platiti carinski dug, poslat će vam paket poštom, a prilikom preuzimanja morat ćete platiti sve troškove carinjenja (carinu + PDV + troškove carinjenja koji iznose oko 9 kuna po paketu).

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #13 u: Listopad 26, 2014, 19:48:10 poslijepodne »
to je teorija, a u praksi sve ovisi o cariniku.

imao sam male pakete velike vrijednosti, koje nitko nije ni pogledao, cak nisu ni isli na carinu (nema pecata, niti bilo kakve oznake carinarnice po cemu bi zakljucio da su bili tamo), a imao sam i veeelike i bezvrijedne pakete na koje sam uredno placao PDV (NE carinu), pdv+troskovi otvaranja i pregleda paketa.

Racun me nitko nikada nije trazio, a sve su uvijek (ono sto jesu) "carinili" po vrijednosti na deklaraciji na samom paketu.

Sve narucivano s ebaya, raznoraznih shopova posvuda u svijetu, i procedura je uvijek bila ista - mali paket prolazi bez greske, ne zanima ih ni vrijednost ni sadrzaj, ni salje li to privatna osoba ili trgovina, veliki i sareni paket je pregledan i placen je pdv prilikom preuzimanja paketa u posti.

P.S. ovako je nekad bilo, mozda sad kad smo u federaciji stvari izgledaju drugacije, ali par paketica mi je proslo (s ebaya) bez ikakvih problema, vrijednost cca 50-80$.

Offline Monstrum

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #14 u: Listopad 27, 2014, 06:19:47 prijepodne »
to je teorija, a u praksi sve ovisi o cariniku.

imao sam male pakete velike vrijednosti, koje nitko nije ni pogledao, cak nisu ni isli na carinu (nema pecata, niti bilo kakve oznake carinarnice po cemu bi zakljucio da su bili tamo), a imao sam i veeelike i bezvrijedne pakete na koje sam uredno placao PDV (NE carinu), pdv+troskovi otvaranja i pregleda paketa.

Racun me nitko nikada nije trazio, a sve su uvijek (ono sto jesu) "carinili" po vrijednosti na deklaraciji na samom paketu.

Sve narucivano s ebaya, raznoraznih shopova posvuda u svijetu, i procedura je uvijek bila ista - mali paket prolazi bez greske, ne zanima ih ni vrijednost ni sadrzaj, ni salje li to privatna osoba ili trgovina, veliki i sareni paket je pregledan i placen je pdv prilikom preuzimanja paketa u posti.

P.S. ovako je nekad bilo, mozda sad kad smo u federaciji stvari izgledaju drugacije, ali par paketica mi je proslo (s ebaya) bez ikakvih problema, vrijednost cca 50-80$.

u pravilu do 165kn ne plaćaš, preko toga platiš, kako je carinik raspoložen i radi li mu se ... za airbrush koji sam platio 185kn morao sam platit i carinu i pdv, jednom su mi htjeli carinit običnu majcu (t-shirt) jer lik nije stavio račun unutra, a nisu vjerovali da je cijena ispod 165kn, board game vrijednosti 300kn nisu ni pogledali itd. ... hrvatska = nema pravila
"When I die bury me upside down, so the world can kiss my ass."

Offline Kankoran

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #15 u: Listopad 27, 2014, 11:14:48 prijepodne »
Troskovi otvaranja paketa... za popizdit!

Offline Limun

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 56