Kolovoz 06, 2025, 08:25:35 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Biljke pomoc pocetniku  (Posjeta: 2706 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline brankotomic1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Srbija- Nis
Biljke pomoc pocetniku
« u: Listopad 15, 2014, 22:34:44 poslijepodne »
imam biljni akvarijum naravno i nekoliko riba . E sad ono sto je bitno jeste da mi neke zahtevne zelene zahtevne biljke najbolje napreduju a cudna stvar Crvena biljka vec pocela da gubi listove kao da se raspada zasto, dal neko zna zasto?
Narucio sam mikroelemente i makroelemente, nadam se da ce to pomoci uz neonku koja ima jako svetlo i uz co2, ali me brine zasto crvena biljka ne napreduje u mom akvarijumu gde ostale zahtevne biljke napreduju bez problema...
ubacicu sliku mog akvarijuma pa vi pogledajte kakav mi je akvarijum dok se crvena biljka nije raspala, inace ne zamerite mi na postavci biljka jer sam pocetnik ...

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Odg: Biljke pomoc pocetniku
« Odgovori #1 u: Listopad 15, 2014, 22:54:13 poslijepodne »
A ovako brzinski ništa tu i nije zahtjevno osim baš te crvene

Offline brankotomic1

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Listopad 15, 2014, 23:07:24 poslijepodne »
A ovako brzinski ništa tu i nije zahtjevno osim baš te crvene

jesu traze svetla neonku  :punch: to sam primetio jer kad ugasim neonku ove biljke levo se savijaju ka spoljnom svetlu u pravcu prozora dok ove desno i dalje stoje uspravno ne savijaju se. Ok mozda nisu puno zahtevne ali traze jako svetlo recimo neonku to sam primetio jednom pa cim sam upalio neonku uspravile se u roku od 1 i po....

Mozete li mi reci uzrok zasto opadali listovi na crvenu biljku zalosno da je slikam sad rekli bi ste da sam nezahvalni akvarista koji nije pazio crvenu biljku ona sada jedva ima nekoliko listova ostali listovi su sa rupicama i postali providni...

i ako nije problem da mi kazete imena biljka koje imam ja nisam zapamtio imena kada sam ih kupovao.

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #3 u: Listopad 15, 2014, 23:15:24 poslijepodne »
A malo mi je loša slika ali ovo desno mi liči na polysperm koja nije zahtjevna, do nje iza roglolist koji bi rastao i da ga u kanti ostaviš, skroz lijevo neka crypta koja također nije zahtjevna i ne traži pretjerano svjetlo.
Uglavnom ova crvena ipak traži malo više od ovih ostalih.
E sad koliko imaš svjetla, pretpostavljam da je nekih 50L akvarij i vjerojatno imaš jednu lampu od 15w što ti je za nezahtjevno bilje baš ovo koje imaš osim te crvene.
Dali imaš hranjivu podlogu itd itd..

Offline brankotomic1

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Listopad 15, 2014, 23:21:20 poslijepodne »
A malo mi je loša slika ali ovo desno mi liči na polysperm koja nije zahtjevna, do nje iza roglolist koji bi rastao i da ga u kanti ostaviš, skroz lijevo neka crypta koja također nije zahtjevna i ne traži pretjerano svjetlo.
Uglavnom ova crvena ipak traži malo više od ovih ostalih.
E sad koliko imaš svjetla, pretpostavljam da je nekih 50L akvarij i vjerojatno imaš jednu lampu od 15w što ti je za nezahtjevno bilje baš ovo koje imaš osim te crvene.
Dali imaš hranjivu podlogu itd itd..

Da 50 Litara akvarijium je , nazalost nemam hranljivu podlogu  :'( nisam stavio , ispod ovog belog sitnog peska koji je 0mm imam kamencice od 1mm do 6mm... ali biljke su u njemu vec skoro 1 mesec osim ove crvene nju sam dobio pre dve nedelje i bila je super 7 dana i odjednom mi se unistila samo ona crvena druge brzo rastu sire se bez problema  :'(

Offline DavorT

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
« Odgovori #5 u: Listopad 16, 2014, 08:20:49 prijepodne »
Premalo svjetla za crveno bilje. Crvene biljke su među najzahtjevnijim i najtežim biljem. Ostalo što imaš je jednostavno i lagano bilje. I zato ti raste.

Offline brankotomic1

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Listopad 16, 2014, 10:14:51 prijepodne »
Premalo svjetla za crveno bilje. Crvene biljke su među najzahtjevnijim i najtežim biljem. Ostalo što imaš je jednostavno i lagano bilje. I zato ti raste.
hvala za informaciju....
Zanima me nesto, ja bih ubacio mikro i makro elemente u vodi e sad dal pored njih mora co2 ili ne mora ako ubacujem mikro i makro elemente ? ovo mi je bitno isto...

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #7 u: Listopad 16, 2014, 13:30:33 poslijepodne »
Makro ujutro u kombinaciji sa easycarbo, mikro naveče dovoljno dva puta tjedno.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #8 u: Listopad 16, 2014, 13:47:18 poslijepodne »
za pocetak, koliko imas svjetla? Od toga se polazi.

Offline bobi

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: skopje,macedonija
« Odgovori #9 u: Listopad 22, 2014, 23:28:24 poslijepodne »
zavisi kako e gledana pred da dojde u akva kaj tebe,promena ,stres, drugi uslovi, ce gi vrati site listovi za kratko vreme